PSV nog lang niet afgeschreven

Artikel
PSV nog lang niet afgeschreven

PSV is nog lang niet afgeschreven in de strijd om de titel. Dat vindt Mark van Bommel. De hoofdcoach betoogde op het persgesprek vrijdag dat hij en zijn team blijven geloven in een mooi seizoenslot. “In punten staan we gelijk”, verwees hij naar de koppositie van Ajax, vier speelronden voor het eind.

“De spelersgroep is levendig. Jongens zijn met elkaar bezig en willen winnen”, vervolgde Van Bommel. “Wij hebben zeker niet het gevoel al dood en begraven te zijn. Hoe ik het bekijk? Dat we in punten gewoon gelijk staan met Ajax.”

Op de persconferentie werd lange tijd stilgestaan bij het voornemen van de KNVB om speelronde 33 te verplaatsen naar 15 mei. Mocht het zover komen dan heeft PSV tussen Willem II-uit en AZ-uit ruim tweënhalve week ‘rust’ “Er is nog niets beslist, maar waarschijnlijk moeten we alternatieve dingen opzoeken”, sprak Van Bommel gevraagd naar de gevolgen voor PSV.

“Oefenwedstrijden, wanneer geef je vrij, trainingen aanpassen: denk aan dat soort dingen. Het is niet ideaal, maar zolang het nog niet zo ver is gaan we ons er nog niet op voorbereiden”, verduidelijkte de trainer die begrip heeft voor het feit dat de voetbalbond richting de halve finale van de UEFA Champions League schuift met een gedeelte van het wedstrijdschema. “Ik ben het er volledig mee eens dat wanneer je op zondag speelt je op dinsdag geen Champions League kunt spelen.”

Terug naar de wedstrijd van komend weekend. Eerder dit seizoen won PSV met liefst 7-0 in Den Haag van ADO. Is Van Bommel bang voor revanchegevoelens? “Die wedstrijd was in september. Dat heeft geen invloed op het duel van komende zondag”, nuanceerde hij.