PSV moet zich herpakken in Brabantse Derby

PSV moet zich herpakken in Brabantse Derby
3 min

In speelronde 13 van de Eredivisie reist PSV af naar Tilburg voor een ontmoeting met Willem II. Na een slechte periode moet PSV betere resultaten neerzetten Dit is wat je moet weten over de wedstrijd.

Winstpercentage van 73%
Van de laatste 26 wedstrijden tegen PSV wist Willem II er maar 1 te winnen. 2 keer werd het gelijkspel en de andere 23 ging de winst naar Eindhoven. Ook de totale balans met de Tilburgers ziet er positief uit. In 86 ontmoetingen won PSV 63 keer, een winstpercentage van 73%. 11 keer won Willem II en 12 keer werd het gelijkspel. Alleen tegen FC Utrecht won PSV vaker met 67 overwinningen. De vorige wedstrijd tussen beide clubs was ook in Tilburg. Toen werd het door goals van Donyell Malen, Steven Bergwijn en Luuk de Jong 0-3.

Grootste overwinning
In 1989 werd PSV voor de vierde keer op rij landskampioen. De sterke selectie van de club zorgde regelmatig voor doelpuntrijke wedstrijden dat jaar, ook tegen Willem II. In het Philips Stadion kwamen de Tilburgers op bezoek, maar al snel bleek PSV een maatje te groot. Na 10 minuten stond het al 2-0 en de wedstrijd werd uiteindelijk 7-0. De grootste overwinning op Willem II ooit. Ronald Koeman, Juul Ellerman en Romário scoorden allemaal twee keer en Hans Gillhaus prikte nog een goaltje mee.

Brabantse Derby
Dit seizoen spelen er drie Brabantse clubs in de Eredivisie, PSV, Willem II en RKC Waalwijk. De eerste Brabantse Derby tegen RKC Waalwijk wist PSV 1-3 te winnen. Nu reist de selectie naar Tilburg voor de volgende ontmoeting. Willem II-trainer Adrie Koster heeft in zijn eigen profcarrière vier jaar voor PSV gespeeld, maar als trainer nog nooit van de Eindhovenaren gewonnen. Bij de laatste overwinning van Willem II tegen PSV stond Reinier Robbemond aan het roer, huidig assistent van Mark van Bommel.

Vorm
PSV staat op dit moment op de derde plaats in de Eredivisie met 24 punten. De vorige wedstrijd was een 2-2 gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Ook Willem II zag puntverlies vorige speelronde. Zij verloren 2-0 van FC Groningen. De Tilburgers staan op dit moment op de zesde plaats in de competitie met 19 punten. De topscorerslijst wordt nog altijd aangevoerd door Donyell Malen met 10 doelpunten. De topscorer van Willem II staat op een gedeelde vijfde plaats met 6 doelpunten, dat is Vangelis Pavlidis

Willem II - PSV is om 14:30 uur in het Koning Willem II Stadion en staat onder leiding van Björn Kuipers. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 2.