PSV met tien man langs NAC Breda: 0-2

Ondanks dat PSV de hele wedstrijd tegen NAC met tien man moest spelen, heeft het weten te winnen. In Breda werd het 0-2 door doelpunten van Memphis en Georginio Wijnaldum.

Rode kaart Willems
Al in de eerste minuut werd de wedstrijd op zijn kop gezet. Gill Swerts had op zijn eigen helft vlakbij de zijlijn de bal, toen Willems zijn tackle inzette. Hij raakte zijn man niet, maar toch trok arbiter Blom de rode kaart. NAC stond zo meteen met een man meer op het veld, maar de intenties van de ploeg van Robert Maaskant bleven hetzelfde. Het was vooral tegenhouden wat NAC deed, PSV mocht met tien man het spel maken. Gevaarlijk werd PSV wel, onder meer enkele keren via Memphis. Het is PSV dat voetbalt en NAC dat weinig weet te creƫren, maar de stand is vooralsnog gelijk.

Jetro Willems krijgt al na 29 seconden de rode kaart van Kevin Blom | © Pics United Jetro Willems krijgt al na 29 seconden de rode kaart van Kevin Blom | © Pics United

Memphis breekt wedstrijd open
Vroeg in de tweede helft kreeg PSV loon naar werken. Een hoge pass van achteruit van Adam Maher kwam precies terecht bij Memphis, die vanaf de vijfmeterlijn de bal simpel binnen volleerde. Het doelpunt brak de wedstrijd open, NAC moest nu uit de schulp gaan kruipen om een resultaat aan het duel over te houden. Dat drong ook door bij de spelers, die nog een tandje bijschakelden. Verder dan een poging van Guyon Fernandez, die zijn lage schot gekeerd zag worden door Jeroen Zoet, kwam het niet. Aan de andere kant brak Memphis door de verdediging van NAC heen, maar hij kwam net niet tot schieten. Een kwartier voor tijd besliste Georginio Wijnaldum het duel. Hij werd de ruimte ingestuurd door Luuk de Jong en schoot de bal hard en hoog in het vijandelijke doel: 0-2. PSV kreeg in de slotfase nog kansen op meer, maar onder meer De Jong ging niet zorgvuldig met de kansen om. Daardoor bleef het bij 0-2 en boekte PSV de achtste opeenvolgende zege in de Eredivisie.

Mermphis Depay breekt met zijn dertiende eredivisietreffer dit seizoen de wedstrijd open | © Pics United Mermphis Depay breekt met zijn dertiende eredivisietreffer dit seizoen de wedstrijd open | © Pics United