PSV met ruime cijfers voorbij RKC Waalwijk

In Waalwijk pakte PSV de volle buit met een 1-4 overwinning. Halverwege het seizoen staat de ploeg bovenaan de ranglijst. De doelpuntenmakers waren Gakpo, Mwene en Vertessen twee keer.

Halverwege
Na speelronde 17, is het Eredivisie-seizoen precies op de helft. PSV moest in Waalwijk de koppositie verdedigen verdedigen halverwege de voetbaljaargang. Met nog geen vijf minuten op de klok viel het openingsdoelpunt bijna. Een uitstekende bal van Ritsu Doan bracht Bruma in stelling om te schieten, maar RKC-doelman Vaessen lag in de weg. Het werd PSV niet makkelijk gemaakt. Het slot van de Waalwijkse defensie moest langzaam open worden gebroken. Na een voorzet van Mauro JR kwam Doan nog tot koppen, maar hij kreeg niet genoeg kracht achter de bal. Aan de overzijde was PSV nog niet in gevaar geweest, maar de openingsgoal liet nog op zich wachten.

Uitvallers
Doan had een prima openingsfase achter de rug, maar het eindigde met pech voor de Japanner. Door een botsing met het hoofd moest hij worden gewisseld. Enkele minuten later kreeg ook Bruma het te verduren. Hij moest door een spierblessure ook naar de kant. Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen waren de invallers. Laatstgenoemde bracht wat goed nieuws naar de zijde van PSV. Cody Gakpo gaf een uitstekende voorzet en Vertessen zocht de ruimte op. Met een kiezelhard schot bracht hij PSV op voorsprong. Even leek de voorsprong groter te worden, door een doelpunt van Mario Götze. De Duitser kon binnentikken na een sterke actie van Vinícius, maar de VAR greep in en annuleerde de goal. Het verschil bleef één doelpunt bij het rustsignaal.

Mwene
Kort na de aftrap van de tweede helft kwam wel de terechte 0-2. Na een combinatie met Vinícius kon Phillipp Mwene een flitsende sprint maken. De Oostenrijker werd neergelegd en PSV mocht aanleggen voor een strafschop, die werd benut door Gakpo. Na het versieren van de strafschop verdiende Mwene nog zijn eigen doelpunt, en hoe. De Oostenrijker stormde op vanaf de rechterflank en schoot de bal vanuit een bijna onmogelijke hoek in het net. Een fenomenaal doelpunt en een 0-3 voorsprong, PSV zat op rozen met nog een half uur te spelen.

Schiettent
Alles ging goed aan de zijde van PSV. Ondanks dat de wedstrijd een heel eind gespeeld was, kwam er nog een goal bij. De bal belandde op de rand van het zestienmetergebied waar Vertessen stond. De Belg schoot de bal zeer fraai over de doelman heen om zijn tweede van de avond te maken. In de laatste fase deed RKC Waalwijk nog wat terug. Een lange bal kwam aan, en uit het niets viel het tegendoelpunt. PSV pikte het niet en was hongerig naar een vijfde treffer. Een fel schot van Erick Gutiérrez ging er nog bijna in en de rebound was bijna prooi voor Jordan Teze. Ook Ibrahim Sangaré schoot nog op de paal. Ondanks de blessures in de openingsfase, herpakte PSV zich uitstekend en keerde het met drie punten terug naar Eindhoven halverwege het Eredivisie-seizoen.