PSV legt met 2-4 zege op AZ druk bij Ajax

Na twee eredivisieduels zonder winst heeft PSV in Alkmaar de zegereeks die het na de winterstop inzette weer hervat. Tegen AZ won de ploeg van Phillip Cocu net als vorig jaar met 2-4 en daardoor legt het de druk in de titelrace weer bij Ajax. Marco van Ginkel was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van PSV.

PSV overleeft openingsfase
Zonder de geblesseerde Guardado, Locadia en de niet geheel fitte Willems stond PSV in de openingsfase in Alkmaar flink onder druk. Sterker nog, PSV mocht van geluk spreken dat het de eerste tien minuten zonder schade doorkwam, want op dat moment had AZ al enkele goede kansen laten liggen. Verdediger Haye raakte van grote afstand bovendien de lat. De aanvalslust van de thuisploeg bood echter ook ruimte voor de aanvallers van PSV en daar profiteerde Pereiro van. De Uruguayaan tikte in de 14e minuut uit een rebound de 0-1 binnen.

Van Ginkel verdubbelt
Diezelfde Pereiro had even daarvoor met een stiftje, iets na de poging van Haye, ook al de lat geraakt en na zijn openingstreffer waren namens PSV De Jong en Narsingh dicht bij een verdubbeling van de score. De 0-2 viel echter pas kort voor rust. De Jong bediende Van Ginkel met een simpel, maar effectief steekballetje, waarna de middenvelder via Rochet afrondde en zo de ruststand op het bord zette.

Vier goals in dertig minuten
Het eerste kwartier van de tweede helft kende opvallend veel gelijkenissen met de eerste. Opnieuw waren de eerste goede kansen voor AZ (Janssen krulde bijvoorbeeld maar net naast), maar was het PSV dat genadeloos toesloeg. Twee keer zelfs. Op het uur schoof Narsingh na mooi voorbereidend werk van Pröpper de 0-3 binnen en vier minuten later eiste Van Ginkel een vrije trap op die hij via de handen van Rochet het doel in zag gaan: 0-4. Via invallers Van der Linden en Tankovic kwam AZ in de slotfase nog terug tot 2-4, maar waar het publiek hoopte op een sensationele terugkeer bleef het bij die treffers. PSV houdt op zijn beurt druk op concurrent Ajax, dat zondag in de ArenA PEC Zwolle ontvangt. De Amsterdammers staan met een punt maar ook een wedstrijd minder minstens een dag tweede.