PSV lanceert Esports Talents Team

Artikel
PSV lanceert Esports Talents Team

PSV richt per direct een Esports Talents Team op, dat talenten Max van den Broek (16) en Yusuf Ercan (18) gaat opleiden tot Esporter.

Voorbereiding
PSV Esports is de afgelopen periode op zoek gegaan naar nieuw jong talent. Deze zoektocht heeft na meerdere selectierondes geleid tot de aanstelling van de twee Etalenten die voor het PSV Talents Team gaan uitkomen. PSV richt een talententeam op om talenten voor te bereiden op een toekomst als Esporter van PSV.

Ontwikkeling
Tijdens verschillende selectie-evenementen werden de deelnemers niet alleen beoordeeld op hun FIFA-skills, maar werd er ook gelet op hun uitstraling en hoe zij om gingen met tegenslagen. PSV Esports coach Romal Abdi: “In de huidige esports-omgeving is het niet alleen belangrijk om goed te zijn in FIFA, maar ook om goed om te gaan met bijvoorbeeld tegenslagen en berichten op social media. Daarnaast heeft school voor deze jonge jongens natuurlijk nog de prioriteit en willen wij dat ze zich op persoonlijk vlak ontwikkelen. Ook is een goede gezondheid enorm van belang, menen wij.”

Plan 
Over een jaar wordt er samen gekeken hoe dit traject is verlopen en wordt er gekeken naar de stappen die er in hun ontwikkeling gemaakt zijn. Net als voor de jeugdspelers van PSV wordt er een ontwikkelingsplan opgesteld met als het doel het bereiken van het PSV Esports team.

Bekijk ook

PSV TV | Yanick van Osch

Video

SAMENVATTING | Jong PSV - TOP Oss

Video