PSV krijgt 11 jaar na dato kans op revanche

PSV krijgt 11 jaar na dato kans op revanche
3 min

Er was een tijd dat Inter Milan het Italiaanse voetbal domineerde. Liefst vijf landstitels op rij veroverden de Nerazzurri in de tweede helft van de zeroes. Eén van de kampioensteams ontmoette PSV in 2007.

Imposant   
Terwijl de geluidsboxen langzaam maar zeker aanzwellen blazen enkele supporters op de tribune hun handen warm. Het duurt nog zo’n anderhalf uur voordat scheidsrechter Markus Merk het duel tussen PSV en Inter Milan in gang fluit. Toch zitten er al supporters. Zeker op de Oosttribune. Zij zien zo af en toe wat plukjes spelers uit de spelerstunnel richting veld stappen. Hernán Crespo, Christian Chivu, Marco Materazzi, Javier Zanetti, Maxwell. Het is slechts een greep van de imposante namen die op 12 december 2007 het veld van het Philips Stadion betreden.

Zilvervloot  
Allen maken onderdeel uit van de rijke geschiedenis van Inter. De club die op dat moment het meest roemvolle tijdperk uit haar historie beleeft. Natuurlijk is de prijzenkast van het zwartblauwe deel van Milaan al rijkelijk gevuld, maar de zilvervloot die tussen 2006 en 2011 naar de Nerazzurri vaart is nimmer zo groot geweest. Wordt het vermoedelijk ook niet meer. Dertien hoofdprijzen, waaronder vijf landstitels, een wereldbeker en de UEFA Champions League.

Méndez  
Daarna raakte de club in verval. Dit jaar speelt Inter zelfs pas voor het eerst in zeven jaar tijd op het hoogste Europese voetbalpodium. In 2007 velde Julio Ricardo Cruz (oud-Feyenoord) het vonnis over PSV, dat na een half uur spelen al met tien man stond na een rode kaart voor Edison Méndez. Bij 0-1 blijft het.

Het nieuwe Inter
Ruim elf jaar laten krijgt PSV kans revanche te halen. Dat moet het doen tegen een vernieuwd Inter dat met Mauro Icardi en vicewereldkampioen Ivan Peresic geslepen aanvallers in huis heeft, maar vooral leunt op de defensieve en tactische kracht van aanwinsten Radja Nainggolan, Stefan de Vrij en Sime Vrsaljko. Een elftal dat de afgelopen drie duels in de Serie A bovendien heeft weten te winnen en de weg naar boven heeft gevonden.

Benieuwd naar de kracht en zwakte van Inter? Voetbal International analyseerde PSV’s tegenstander.