PSV komt niet tot scoren bij gelijkspel in Monaco

Artikel
PSV komt niet tot scoren bij gelijkspel in Monaco

Gelijkspel was het maximaal haalbare in Monaco voor PSV. Beide ploegen kwamen niet tot scoren in het Stade Louis II.

Opstarten
In Monaco streed PSV voor drie belangrijke punten in de groepsfase van de Europa League. De wedstrijd opende wat traag. De thuisploeg zette gelijk een blok neer waar PSV doorheen moest breken. Het gevaar werd vooral gezocht uit standaardsituaties. Zo kwam er een kans via Carlos Vinícius, die uit een vrije trap van Phillipp Mwene de bal op het dak van het net kopte. Eran Zahavi deed nog een poging met een afvallende bal uit een hoekschop, maar zijn schot vloog naast het doel. 

Gevaar
De gevaarlijkste man in de eerste helft was Yorbe Vertessen. De Belg werd regelmatig opgezocht en vond de ruimte met zijn snelheid Een grote kans leverde het echter niet op. Via hoekschoppen en vrije trappen werden nog pogingen gedaan maar heel dichtbij kwam het niet. PSV kreeg wel een tegenvaller op slag van rust. Vertessen viel uit met een blessure. Bruma kwam om hem te vervangen.

Feller
De tweede helft bracht meer actie. Het eerste schot kwam van Zahavi die van afstand fel uithaalde. De bal ging maar net naast. AS Monaco, wat eigenlijk niet veel van zichzelf liet zien, probeerde wat terug te doen. Een scherpe redding van Joël Drommel kon de uitbraak voorkomen. De pech zette wel door want ook Vinícius moest met een blessure gewisseld worden. Ritsu Doan was zijn vervanger. Even leek AS Monaco met de openingsgoal te komen toen de bal gevaarlijk voor het doel van Drommel werd geslingerd. Daar was echter André Ramalho om het gevaar te wijken, hij kopte de bal knap van de lijn.

Mocht niet baten
Met nog een kwartier te spelen stond nog altijd de brilstand op het scorebord. Zahavi kwam dichtbij de voorsprong op aangegeven van Teze, maar kwam een teenlengte tekort. Ook Mwene werd de kans gegund, Doan legde de bal slim terug op de Oostenrijker maar die was net niet op tijd. De mogelijkheden werden groter. In de allerlaatste minuten werd Maxi Romero nog binnen de lijnen gebracht als aanvallende impuls, maar een kans voor PSV kwam niet meer. Het bleef bij nul goals en één punt. De volgende tegenstander in de Europa League: Sturm Graz in eigen huis.

Bekijk ook