PSV kan tegen Ajax bouwen op positieve balans

Artikel
PSV kan tegen Ajax bouwen op positieve balans

PSV reist zondag af naar koploper Ajax. Eerder dit seizoen eindigde deze ontmoeting in het Philips Stadion onbeslist. Ondanks de stand op de ranglijst kan PSV in ieder geval bouwen op een positieve balans tegen Ajax. Daarbij wist geen andere ploeg zo vaak van de Amsterdammers te winnen.

Positieve balans
PSV is de enige ploeg met een positieve balans in duels met Ajax in de Eredivisie. Ook is PSV de enige club die vaker dan dertig keer won van de Amsterdammers. Van de 127 onderlinge ontmoetingen wist PSV er 53 te winnen, Ajax won er 49 en 25 keer eindigde het duel onbeslist.

Scoren tegen Ajax
Gastón Pereiro wist het net tegen Ajax maar liefst vier keer te vinden. Sam Lammers en Ibrahim Afellay scoorden beide twee keer tegen de Amsterdammers. Afellay is er vanwege een schorsing tijdens deze ontmoeting niet bij. De laatste keer dat PSV wist te winnen op bezoek in Amsterdam was op 4 oktober 2015. Pereiro was in die wedstrijd met twee doelpunten de grote man in de 1-2 overwinning.

PSV koploper in accurate doelpogingen
Hoewel Ajax bovenaan staat op de ranglijst, is het niet de meest accurate ploeg. Dat is PSV met 43 procent. Van de 326 schoten, belandde er 140 tussen de palen. Ajax staat na AZ op de derde plaats van meest accurate clubs. De ploeg uit Amsterdam loste in totaal 432 schoten waarvan er 178 op doel kwamen. Dat is 41 procent.

De wedstrijd waarin er het meest op doel werd geschoten, was die tussen PEC Zwolle en PSV. In dat duel werden er vijftien schoten op doel gelost door PSV. Dat is het meest van alle wedstrijden tot nu toe in de Eredivisie. PSV won dat duel met 0-4.

Trefzekere invallers
Beide ploegen beschikken dit seizoen over invallers die een doelpunt kunnen maken. Zowel PSV als Ajax was negen keer trefzeker via een doelpunt van een invaller. Dat is het meest van alle ploegen in de Eredivisie.

Ajax – PSV staat onder leiding van Björn Kuipers en is zondag om 16:45 live te zien op FOX Sports 1.