PSV kan niet zonder De Jong, 'Chucky bijna terug'

PSV kan niet zonder De Jong, 'Chucky bijna terug'
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen, wat is het laatste nieuws op transfergebied en hoe vergaat het oud-PSV'ers? Je leest het in PSV in the Picture.

Van Drongelen trots op PSV-internationals
Met Luuk de Jong, Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn is PSV opnieuw hofleverancier bij het Nederlands elftal. Verdediger Rick van Drongelen, speler van HSV, kent de laatste twee nog van jeugdelftallen van Oranje. Hij kijkt vol bewondering naar Rosario en Bergwijn. “Daar ben ik stiekem wel een beetje trots op. Het geeft ons bij Jong Oranje het gevoel dat er iets mogelijk is. Hopelijk kunnen er meer spelers volgen”, aldus de 19-jarige stopper op de website van de KNVB.

PSV hoopt Chucky snel terug te hebben
Hirving Lozano moest zich met een blessure afmelden voor de aanstaande interlands van Mexico, maar een duel van PSV hoeft Chucky waarschijnlijk niet te missen. Verschillende media spotten de dribbelaar alweer op de training van PSV. Lozano trainde nog niet met de groep mee, maar het eerstvolgende duel tegen sc Heerenveen is haalbaar.

VVV’er Joosten kiest voor PSV
Patrick Joosten is dit seizoen één van de smaakmakers bij het goed presterende VVV Venlo. De huurling van FC Utrecht sprak met Voetbal International over zijn ambities. Hij kreeg de vraag voor welke van de drie traditionele topclubs hij het liefst zou uitkomen. "Als ik moet kiezen, ga ik voor PSV. Het is een topclub, maar er heerst wat minder onrust dan bij Ajax. De aanvaller is onder de indruk van wat de mannen van Mark van Bommel laten zien in de Eredivsie. "PSV heeft dit seizoen nog geen punt verloren, ze komen ijzersterk over in de Eredivisie. Je krijgt zomaar het idee dat ze geen punt gaan verspelen tot aan de winterstop."

‘PSV kan niet zonder Luuk de Jong’
In VI Pro verscheen donderdagochtend een uitgebreide analyse over de rol van Luuk de Jong bij PSV. De kop ‘PSV kan niet zonder Luuk de Jong’ was allesomvattend. Het medium schrijft dat De Jong in alles symbool staat voor de dadendrang van de Eindhovense ploeg. “Bij PSV is De Jong na twee mislukte jaren in het buitenland – de spits speelde voor Borussia Mönchengladbach en Newcastle United – alweer bezig aan zijn vijfde seizoen. De Jong was in 137 competitiewedstrijden betrokken bij liefst 109 doelpunten. Hij scoorde 77 keer en bereidde 32 treffers voor. Sinds de aanvaller in 2014 naar Eindhoven kwam, pakte PSV drie keer de landstitel. De Brabanders zijn dus in grote mate afhankelijk van de productie van de boomstamspits. Het jaar dat Feyenoord kampioen werd (2016/17) was dan ook het seizoen dat De Jong om nog altijd mysterieuze redenen plotseling stopte met scoren.”

https://twitter.com/VI_nl/status/1062981343599083520


Van Bommel motiveert PSV Vrouwen
Voor PSV Vrouwen staat er met het duel tegen Ajax Vrouwen een absolute topwedstrijd op het programma. De dames, koploper in de Eredivisie, nemen het vrijdagavond op De Herdgang op tegen de nummer twee uit Amsterdam. Een duel waarvoor je je als speler niet hoeft op te laden zou je zeggen, maar een goede motivatiespeech is natuurlijk nooit verkeerd. Mark van Bommel liet woensdag zijn gezicht zien op de training van PSV Vrouwen. Hij sprak de dames met bemoedigende woorden toe.

‘Malen kan moeiteloos het stokje overnemen’
In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad was Willem van Hanegem lyrisch over Donyell Malen. De aanvaller moet het dit seizoen nog vaak doen met invalbeurten voor Steven Bergwijn of Hirving Lozano, maar volgens De Kromme komt zijn kans nog wel. “Bij PSV viel het mij weer op dat Donyell Malen zich liet zien. Hij staat straks klaar als PSV in de zomer Lozano of Bergwijn verkoopt. Malen kan moeiteloos het stokje overnemen en als hij zich zo ontwikkelt, gaat PSV er niet eens op achteruit. Kort geleden hoopten we dat Arjen Robben niet dagelijks ouder zou worden, maar jonger. Want we hadden geen buitenspelers meer in dit land. We moesten met twee aanvallers gaan spelen, buitenspelers waren verleden tijd. Maar zie nu wat er aan zit te komen.“