PSV kan Johan Cruijff Schaal prolongeren

PSV kan Johan Cruijff Schaal prolongeren
2 min

PSV bindt zondag met Feyenoord de strijd aan om de eerste prijs van het seizoen. Tijdens de traditionele seizoensopener tussen kampioen en bekerwinnaar kan PSV de Johan Cruijff Schaal prolongeren. Vorig seizoen won PSV zijn tiende schaal door FC Groningen met 3-0 te verslaan. Dit keer staat de Johan Cruijff Schaal meer dan eens in het teken van Johan Cruijff.

Cruijff
Het is de eerste keer dat het duel tussen de kampioen en bekerwinnaar wordt gehouden sinds Johan Cruijff dit jaar op 68-jarige leeftijd overleed. De KNVB staat voorafgaand aan de wedstrijd daarom ook stil bij het overlijden van Cruijff. Daarna nemen PSV en Feyenoord het tegen elkaar op. PSV, dat deze zomer Jeffrey Bruma, Marco van Ginkel, Maxime Lestienne en Stijn Schaars zag vertrekken gaat daarin voor prolongatie van de ‘Super Cup’.

3-0
Vorig seizoen won PSV namelijk met overtuigende cijfers de strijd om de Johan Cruijff Schaal. In de Amsterdam ArenA werd FC Groningen dankzij treffers van Luuk de Jong (2) en Adam Maher met 3-0 verslagen. Het was de tiende Johan Cruijff Schaal uit de clubhistorie, een aantal waar PSV recordhouder mee is. Feyenoord won de openingsprijs voor het laatst in 1999. Destijds werd Ajax met 3-2 verslagen. De Rotterdammers, die vorig seizoen twee keer door PSV werden verslagen, kenden in aanloop naar het duel van zondag een prima voorbereiding. Meest in het oog springt de 2-1 thuisoverwinning op Valencia.De wedstrijd is zondag vanaf 18.00 uur live te zien op SBS6, de voorbeschouwing begint een half uur eerder. Serdar Gözübüyük is zondag de scheidsrechter.