PSV-jeugdteams starten aan competitie

Voor veel jeugdteams begon afgelopen weekend de competitie weer. Ook teams van PSV kwamen dit weekend in actie. De eerste competitiewedstrijden leverden veel doelpunten op. Een blik op de uitslagen van de seizoensopeners van afgelopen weekend.

PSV O14 onderuit in Amsterdam
Voor PSV O14 stond de topper tegen Ajax JO14-1 in Amsterdam op het programma. Een spannend duel met kansen voor beide ploegen eindigde uiteindelijk in een domper voor PSV. De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak voor de Amsterdammers, PSV kwam 1-0 achter tegen de thuisploeg. Na de rust werd er goed gevoetbald door beide teams, met de grootste kansen voor PSV, maar het mocht niet baten. Ajax profiteerde van een fout van de PSV-verdediging en maakte de 2-0. Dit werd ook de eindstand.

PSV O15 wint seizoensopener overtuigend
Op PSV Campus De Herdgang speelde PSV O15 de seizoensopener tegen leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Na een kwartier spelen stond PSV er al goed voor. Emir Bars schoot werkte een rebound binnen voor de openingsgoal en Isaac Babadi verdubbelde de voorsprong met een mooi stiftje. Julian Kwaaitaal maakte kort daarna zelfs nog de 3-0. FC Utrecht wist na een half uur speeltijd nog een aansluitingstreffer te maken maar die werd snel teniet gedaan door een goal van Elvic Jager, waardoor de stand 4-1 bij rust was. Na de rust nam het tempo af, maar uiteindelijk wist Jager nog een keer het net te vinden voor de 5-1 eindstand.

PSV O17 doet goede zaken in Friesland
De jongens van PSV O17 reisde naar Friesland af voor de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen JO17-1. Het werd uiteindelijk een doelpuntrijke wedstrijd waar PSV goede zaken deed. Mohamed Nassoh scoorde een hattrick tegen de Friezen. Milan van de Riet wist twee keer te scoren en Ilyas Bougafer een keer. De thuisploeg kwam niet veel aan spelen toe. De eindstand werd 6-0. PSV O17 kan volgende week met een goed gevoel naar de uitwedstrijd tegen FC Volendam.

Mohamed Nassoh maakte een hattrick tegen SC Heerenveen Mohamed Nassoh maakte een hattrick tegen SC Heerenveen

PSV O16 overtroffen door De Graafschap
PSV O16 kende een moeizame seizoensstart tegen De Graafschap JO16-1. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de superboeren aan het langste eind. De jongens van de Graafschap schoten uit de startblokken en gaven weinig kansen weg aan PSV. Ze stuurden de Eindhovenaren met een 3-0 achterstand de rust in. Jaivy Lourens deed nog iets terug namens PSV en maakte de 3-1 met een mooi schot van buiten het zestienmetergebied. Tien minuten later maakten de achterhoekers echter alweer de 4-1. Een fraai afstandsschot van Jamal Gonzaga zorgde nog voor de 4-2, maar ook De Graafschap scoorde nog. 5-2 werd de eindstand in Doetinchem.