PSV-jeugd voetbalt weer: de uitslagen van de PSV Academy

Jeugd

Na ruim acht maanden werd er dan eindelijk weer écht gevoetbald door de jeugdteams van PSV. In zes oefenwedstrijden werd er twee keer gewonnen en vier keer verloren. Maar het belangrijkste is dat er eindelijk weer gevoetbald wordt.

PSV O13 met geweldige comeback (4-2)
Thuis op PSV Campus de Herdgang trad PSV O13 aan tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Daarin kwam het na veertig minuten op een 1-2 achterstand. Dat bogen ze na rust echter helemaal om. De gelijkmaker viel in de 46e minuut waarna er nog eens twee keer werd gescoord door PSV O13.

Doelpuntenmakers: Mutsers (2), Buyens, El Hadji

PSV O14 weet niet te winnen in drieluik
De jongens van O14 pakte meteen hun kans en speelde twee wedstrijden. In een drieluik met De Graafschap en Feyenoord wisten ze echter niet te winnen. De eerste wedstrijd werd met 1-3 verloren van De Graafschap, waarna ook de Rotterdammers met 1-2 te sterk waren. Beide tegengoals werden gescoord via een penalty. Liam Slaats zal, ondanks de nederlagen, tevreden terugkijken. Hij was met een goal en een assist direct betrokken bij beide doelpunten.

Doelpuntenmakers: Comencion, Slaats

PSV O15 verliest in Arnhem (2-0)
Ook PSV O15 was minder gelukkig. Van Vitesse werd met 2-0 verloren. De wedstrijd kende een iets andere opzet doordat er drie keer 25 minuten werd gespeeld. O15 verloor door in de eerste minuut voor en na het tweede rustmoment een doelpunt te incasseren.

PSV O17 op stoom tegen NEC (5-1)
Ondanks dat het om een vriendschappelijke wedstrijd ging heeft PSV O17 er geen doekjes om gewonden. Het won met maar liefst 5-1 van NEC en zette daarmee de grootste uitslag van de middag neer. Met vijf verschillende doelpuntenmakers waren er genoeg blije gezichten bij PSV O17.

Doelpuntenmakers: Bars, Jager, Van der Plas, Zimuangana, Kwaaitaal

PSV O18 verliest nipt
In drie keer twintig minuten kwam PSV 018 niet tot scoren tegen AZ O18. Helaas moest het wel één doelpunt incasseren waardoor de vriendschappelijke wedstrijd werd verloren. Voordat de competitie stil werd gezet kwam PSV O18 drie keer in actie, waarin er negen punten werden verzameld. Drie meer dan AZ.