PSV jaagt op tiende achtereenvolgende competitiezege op Utrecht

PSV jaagt op tiende achtereenvolgende competitiezege op Utrecht
2 min

PSV gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht. In de Galgenwaard zal het elftal van Phillip Cocu een zeer gemotiveerde tegenstander treffen. Waar PSV in de laatste competitiewedstrijd met 1-0 won van koploper Feyenoord, ging Utrecht met 4-0 onderuit tegen FC Twente. De Utrechters hebben dus wat goed te maken.

Zegereeks PSV
PSV is de laatste jaren een ware angstgegner voor Utrecht. De laatste negen eredivisieontmoetingen tussen beide ploegen werden allen gewonnen door PSV. De laatste zege van de Utrechters is ruim vijf jaar geleden. PSV verloor slechts twee van zijn laatste 49 competitieduels tegen Utrecht. De totaalbalans in de Galgenwaard is ook in het voordeel van PSV: 23 zeges, 15 gelijke spelen en 9 nederlagen.

Sterk in eigen huis
De laatste maanden is de ploeg van hoofdcoach Erik ten Hag goed op dreef in eigen huis. De club is al negen wedstrijden op rij ongeslagen, waarvan de Utrechters er acht wonnen. PSV heeft het daarentegen juist wat lastiger in uitwedstrijden. Slechts één van de laatste vijf uitduels in de Eredivisie leverde een zege op.

Voor Bart Ramselaar is de wedstrijd tegen Utrecht een bijzondere. De middenvelder van PSV speelde in 2015 en 2016 49 wedstrijden namens die club. Bij Utrecht staat Zakaria Labyad onder contract. Labyad heeft op zijn beurt een verleden bij PSV.