PSV is Europa's beste

Artikel
PSV is Europa's beste

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen, wat is het laatste nieuws van de onderhandelingstafel en hoe vergaat het oud-PSV'ers? Je leest het in PSV in the Picture.

PSV Europa’s beste  
Met een doelpunt diep in de eerste en één diep in de tweede helft velde PSV zaterdagavond het vonnis over FC Groningen. Dat PSV zo laat scoorde is al lang geen toeval meer. PSV maakte 58 procent van alle treffers in de laatste kwartieren (blessuretijd meegeteld) van beide helften, becijferde het Eindhovens Dagblad. Vooral in de eindfase is PSV scherp. Tussen minuut 75 en het laatste fluitsignaal valt liefst 32 procent van alle 38 treffers. In totaal heeft PSV zeven keer gescoord in blessuretijd in dit seizoen. Geen enkele andere club in Europa kan dit evenaren.

Van Bommel voor het eerst echt boos 
Mark van Bommel is naar eigen zeggen voor de eerste keer echt boos geworden sinds hij hoofdtrainer is van PSV. Dat gebeurde zaterdag in de rust van de uitwedstrijd van zijn ploeg bij FC Groningen. “Het was de eerste keer dat we tegenslag hadden. Het was onze eigen schuld. We brachten FC Groningen in de wedstrijd”, zei Van Bommel tegen FOX Sports. Ook vond Van Bommel dat zijn spelers vaste afspraken niet nakwamen. “Daar was ik echt kwaad over. Dat kan niet. Dat is soms makkelijk gezegd, maar het ging om dingen die ons houvast geven. Het had ook met concentratie te maken.”

Dumfries man van de week 
Dankzij Denzel Dumfries kon Van Bommel na afloop toch lachen. De rechtsback die zaterdag tekende voor een assist en de beslissende 2-1 is door het Algemeen Dagblad bestempeld als beste speler van deze competitieronde. Dumfries kreeg voor zijn optreden een acht. De stormachtige ontwikkeling van Denzel Dumfries lijkt onstuitbaar, schrijft het AD erbij.

https://twitter.com/ADSportwereld/status/1056633414500188160


Lammers velt AZ
  
Sam Lammers was zondag opnieuw goud waard voor sc Heerenveen. De spits die door de Friezen van PSV wordt gehuurd maakte in de 84e minuut de 2-3 tegen AZ en besliste daarmee het treffen met de Alkmaarders. Lammers maakte vooralsnog zes treffers namens sc Heerenveen.

Cocu Fenerbahçe-trainer af 
Na de vijfde nederlaag is Phillip Cocu niet langer trainer van Fenerbahçe. De voormalig trainer van PSV werd gisteravond door de Turkse club ontslagen. Volgens het Eindhovens Dagblad was een grotere mismatch nauwelijks denkbaar.

PSV Vrouwen blijft aan kop
Ook na de zesde speelronde gaat PSV aan de leiding in de eredivisie voor vrouwen. De ploeg uit Eindhoven won zondag met 2-1 van ADO Den Haag. De NOS was erbij en maakte deze reportage.