'PSV is een goede match voor zowel mij als de club'

'PSV is een goede match voor zowel mij als de club'
3 min
PSV1

De Israëlische spits Eran Zahavi is dinsdag officieel gepresenteerd bij PSV. Hij heeft voor twee jaar getekend in Eindhoven. Zahavi komt over van het Chinese Guangzhou R&F, waar hij vorig seizoen goed was voor 29 doelpunten. Of hij last heeft van bewijsdrang in Europa? 'Ik houd van de druk om te moeten scoren', aldus de centrumspits.

Teamspeler
Zahavi kan niet vaak genoeg benadrukken dat hij een echte teamspeler is. Hij is dan ook niet alleen voor doelpunten naar PSV gekomen. “Het teambelang staat voor mij ver boven mijn goals. Scoren is belangrijk voor een spits, maar ik ben hier om het team te helpen”, vertelt de Israëliër in een volle perszaal. Even trekt hij de vergelijking met Zlatan Ibrahimović, wanneer zijn leeftijd (33) naar voren komt. Zahavi geeft aan dat hij nog zeker niet in de herfst van zijn carrière zit en dat hij zich enorm scherp en fris voelt. Als het aan hem ligt trekt hij dit niveau nog jaren door.

Prijzen
De afgelopen jaren kende Zahavi veel persoonlijke successen. Hij werd meermaals topscorer van de competitie en ook is hij tot drie keer toe verkozen tot ‘Voetballer van het Jaar’ in China en Israël. Een van de redenen dat de goalgetter voor PSV koos, is de hunkering naar het winnen van teamprijzen. Daarnaast trok de speelstijl van de club hem zeer aan. “Ik houd van de stijl van druk zetten. De trainer wil aanvallend voetbal spelen met zoveel mogelijk mensen in de zestien van de tegenstander.”

Familie
Met zijn ploeggenoten heeft hij al kennisgemaakt. Zahavi heeft het gevoel dat hij in een warm bad terecht is gekomen. “De faciliteiten zijn geweldig. Ik ben goed opgevangen door de trainers en de spelers en ik voel me comfortabel.” De Israëliër geeft hiermee een opsomming van positieve punten die hij al heeft opgemerkt aan de club. Hij is gretig en hoopt zo snel mogelijk in actie te komen voor PSV. “Het voelt al als een grote familie”, zegt de aanvaller.  

Nummer 11
Bij PSV gaat Zahavi spelen met nummer 11 op de achterkant van zijn shirt. Bij zijn vorige clubs speelde hij vrijwel altijd met rugnummer 7, die in principe van Bruma is bij PSV. “Ik heb Bruma gevraagd of nummer 7 een belangrijke rol voor hem had, en dat was zo. Dan neem ik een ander nummer”, geeft Zahavi aan. Het laat nogmaals zien dat hij het teambelang boven zichzelf plaatst. Hij ziet het als een uitdaging de jonge jongens te helpen in hun ontwikkeling. “Elke training zal ik er alles aan doen om mijzelf en de jonge talenten beter te maken. Daarvoor ben ik hier.”

Selectie
PSV1