PSV in tweede helft voorbij ADO: 2-0

PSV heeft zaterdagavond in de eredivisie geen fout gemaakt in de titelrace. In het Philips Stadion won de ploeg van trainer Phillip Cocu na een wat moeizame eerste helft met 2-0 van ADO Den Haag. Beide treffers vielen in de laatste twintig minuten van de wedstrijd en kwamen op naam van Marco van Ginkel en Luuk de Jong. Laatstgenoemde maakte zijn vijftigste in het rood-wit van PSV.

Jürgen Locadia streed net als tegen Atlético Madrid voor elke meter | © Pics United Jürgen Locadia streed net als tegen Atlético Madrid voor elke meter | © Pics United

Moreno treft lat
Ondanks dat PSV weer vanaf het eerste fluitsignaal de beschikking had over aanvoerder De Jong slaagde de ploeg er voor rust nooit echt in een langere periode van serieus gevaar te stichten. De gasten uit Den Haag hadden hun zaakjes verdedigend goed op orde en PSV oogde op zijn beurt wat vermoeid. Zodoende ging de gashendel nooit echt open. Als PSV al gevaarlijk werd, was dat uit een lange pass vanuit de achterhoede of uit een standaardsituatie. Via Moreno bijvoorbeeld, die vanuit een hoekschop op de lat volleerde. Dichter bij een treffer kwam PSV in de eerste 45 minuten niet.

Luuk de Jong vierde een bijzondere mijlpaal. Vijftig goals in het rood-wit | © Pics United Luuk de Jong vierde een bijzondere mijlpaal. Vijftig goals in het rood-wit | © Pics United

Vijftigste treffer De Jong
Dat betekende dat de ploeg van Cocu na rust vol aan de bak moest om de drie punten in het Philips Stadion te houden. Vanaf de aftrap zette PSV daarom de jacht op een doelpunt in. De ploeg drukte ADO ver terug en er kwamen ook kansen. De Jong was na een uur spelen het dichtst bij een treffer. De topscorer controleerde een wippertje van Pereiro fraai en volleerde vervolgens net naast. PSV gaf niet op en in de 72e minuut werd het harde werken beloond. Van Ginkel verlengde een schot van Locadia subtiel met de hak en liet daarmee doelman Hansen kansloos: 1-0. Tien minuten later volgde het hoogtepunt van de avond. De Jong werd door Guardado de diepte in gestuurd, controleerde de bal knap met de borst en tikte daarna beheerst zijn vijftigste treffer in het shirt van PSV binnen. Met de 2-0 besliste De Jong direct de wedstrijd en daardoor kan PSV in alle rust afwachten wat concurrent Ajax zondag doet. Dat speelt om 16.45 uur thuis tegen AZ.