PSV in the Picture

PSV in the Picture
3 min

Omdat de samenleving gedomineerd wordt door de gevolgen van het coronavirus, staat het voetbal voorlopig even stil. PSV is echter altijd onderwerp van gesprek. Blijf op de hoogte in deze aangepaste PSV in the Picture.

‘PSV Vrouwen wacht af’
De Eredivisie Vrouwen volgt vooralsnog dezelfde lijn als die bij de mannen in het betaald voetbal, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De competitie ligt op last van de overheid nog sowieso tot 1 juni stil. Dinsdag praat voetbalbond KNVB daarover met de clubs. Sandra Doreleijers, manager vrouwenvoetbal bij PSV, verwacht dat ook de vrouwenteams dan snel richtlijnen of scenario’s krijgen. ,,De eerste stap is: gaan we nog uitspelen? En de mogelijk tweede: hoe ziet dan het verloop van de verdere competitie eruit? Het is nu nog ongewis. De KNVB neemt ons wel goed mee in de berichtgeving en ook onze mening wordt gevraagd.”

Definitieve beslissing KNVB op 21 april
De KNVB zal dinsdag tijdens de vergadering met alle clubs laten weten niet voor 21 april een beslissing te willen nemen of en hoe de competitie hervat zal worden. Dat denkt De Telegraaf te weten. Op die datum zal minister-president Mark Rutte een persconferentie geven over eventuele maatregelen na 28 april. Er wordt nu gehoopt dat vanaf die datum de regels versoepeld worden, zodat er na een korte voorbereiding alsnog gevoetbald kan gaan worden. Indien dit niet mogelijk is, ligt het volgens De Telegraaf voor de hand dat in een later stadium een streep door het huidige seizoen zal worden gezet.

De Beef zweeft, Linskens scoort
Het Algemeen Dagblad belicht dagelijks een historisch sportmoment van dezelfde datum uit het verleden. Maandag had de krant aandacht voor de mooiste ‘lelijke’ goal in de historie van PSV: de 1-1 van Edward Linskens tegen Real Madrid in 1988. Vandaag staat het dagblad stil bij de zweefduik van Jan van Beveren op 7 april 1979 tegen Feyenoord. ‘Nederland had de twee WK-finales al lang en breed verloren, en Van Beveren liet zijn landgenoten nog even zien wat ze gemist hadden. De kopbal van Feyenoord-spits Jan Peters werd even stijlvol als onnavolgbaar uit de hoek gezweefd’, schrijft de krant over een prachtige save van Van Beveren.

‘Seizoenkaarten blijven op gelijke prijs’
Volgens het Eindhovens Dagblad zal PSV de prijzen van de Seizoen Club Cards komend seizoen niet verhogen. ‘De club vindt een verhoging van de prijs niet gepast, zo zegt commercieel directeur Frans Janssen’, schrijft het ED. “Er is veel onzekerheid en een verhoging kan nu dus niet aan de orde zijn. Voor iedere club zijn de gevolgen van de corona-crisis anders”, zegt Janssen. “We zijn onze supporters in ieder geval buitengewoon dankbaar dat ze ons massaal willen blijven steunen.”

westandtogether