PSV in the Picture, 10 april

PSV in the Picture, 10 april
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. Op maandag en donderdag lees je alle berichten die je niet wil missen.

‘De Jong staat op als PSV hem nodig heeft’
Het zijn vooral de aanvoerders die PSV en Ajax op koers houden, schrijft De Telegraaf. “Luuk de Jong stond echt op en nam het team bij de hand”, zei Cocu na afloop en werd daarin gesteund door doelpuntenmaker Marco van Ginkel. “Onder leiding van Luuk hebben we er veel strijd in gegooid. Hij nam het team op sleeptouw.” Bij De Jong zelf is er nog steeds de volle overtuiging dat PSV kampioen wordt. “Als wij onze resterende vier wedstrijden winnen dan is de kans groot dat we kampioen worden. Daar ben ik van overtuigd.”

<center><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Bij de huidige stand in de <a href="https://twitter.com/hashtag/Eredivisie?src=hash">#Eredivisie</a> is dit de verdeling van de Europese tickets. <a href="https://t.co/5kq9jgrfhK">pic.twitter.com/5kq9jgrfhK</a></p>&mdash; KNVB (@KNVB) <a href="https://twitter.com/KNVB/status/719410707796783104">11 april 2016</a></blockquote><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script></center>


‘De passie in Moreno’
Héctor Moreno ontving afgelopen zaterdag een gele kaart, pas zijn derde van het seizoen. En niet vanwege een overtreding, maar vanwege praten. Moreno staat op dit moment tweede op de ranglijst van spelers met de minste overtredingen achter hun naam. “Het heeft veel met timing te maken. Ik ben 1,82 meter. Een van de kleinste verdedigers in Nederland. De meeste spitsen zijn groter, dus moet ik vooruit denken en contact vermijden”, zegt de Mexicaan erover in het Eindhovens Dagblad. Over zijn gele kaart zegt hij nog het volgende. “Een domme kaart, maar dat overkomt me soms. Dat is juist de passie die in me zit.” Lees hier het volledige interview via Blendle.

‘Wij keuren dit af’
Santiago Arias speelde tegen Willem II zijn honderdste duel, een duel dat de Colombiaan niet snel zal vergeten. De verdediger ontving in de 57e minuut zijn tweede gele kaart van de avond en tikte uit woede een ruitje stuk. “Ik kan er helder over zijn. Wij keuren dit af”, zei Phillip Cocu direct na afloop van de wedstrijd. Santiago Arias bood zaterdagavond al zijn excuus aan. “Ik was boos, opgewonden en dacht niet na. Mijn reactie was fout en ik accepteer dat ik hiervoor moet boeten”, zei Arias, die vandaag een gesprek heeft met Cocu.

‘Foppe’s vrouw wil PSV’
In het Algemeen Dagblad een opmerkelijk stukje deze ochtend. “Om haar te plezieren zullen we er alles aan doen om het Ajax zo moeilijk mogelijk te maken”, zegt Foppe de Haan, coach van sc Heerenveen. Met ‘haar’ bedoelt hij zijn vrouw Geke, die volgens de oefenmeester een grote voorkeur heeft voor PSV als landskampioen. “Ze heeft veel meer met PSV dan met Ajax”, aldus De Haan. In de 32e speelronde is Ajax te gast in het Abe Lenstra Stadion.

Meest waardevolle speler
Luuk de Jong speelde zaterdag zijn 150e eredivisiewedstrijd. Tegen Willem II was hij goed voor een doelpunt en een assist. In totaal was hij bij 121 treffers (81 doelpunten en 40 assists) betrokken weet het AD. Samen met Hakim Ziyech voert hij het klassement ‘waardevolste speler’ aan met 20 goals en 7 assists. Ziyech scoorde 17 keer en had 10 assists.

‘Hoog moyenne’
Marco van Ginkel maakte gedurende tweeënhalf jaar in het buitenland maar één officiële goal, maar heeft bij PSV in ruim twee maanden een indrukwekkend scoringsgemiddelde neergezet. Zijn openingsgoal tegen Willem II betekende al zijn zesde goal in slechts negen eredivisieduels, aldus De Telegraaf.

Jeslynn Kuijpers maakte zondag haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen | © Pics United Jeslynn Kuijpers maakte zondag haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen | © Pics United

Debuut Kuijpers; Folkertsma belangrijk
Het Nederlands vrouwenteam speelde gisteren in het Jan Louwers Stadion een vriendschappelijk duel met Canada. Oranje verloor met 2-1, wel was er het debuut voor PSV Vrouwen-speelster Jeslynn Kuijpers. Ruim 150 kilometer verderop, in het plaatsje Eibergen, plaatste Oranje O19 zich voor het EK in Slowakije. Pas in de 93e minuut verzekerde Sisca Folkertsma van PSV met haar zesde goal in drie wedstrijden Nederland van de groepswinst en het ticket. Naast Folkertsma deden ook Maureen Sanders en Michelle Hendriks mee.