PSV in slotfase langs negental Genk; rood Afellay

Artikel
PSV in slotfase langs negental Genk; rood Afellay

Ruim 14.000 toeschouwers waren in de Cristal Arena getuige van een niet al te beste vriendschappelijke wedstrijd tussen het Belgische KRC Genk en PSV. Drie rode kaarten, waaronder één voor Ibrahim Afellay, overschaduwden het duel dat werd beslist door een doelpunt van Ola Toivonen in de 85e minuut.

Ruim 14.000 toeschouwers waren in de Cristal Arena getuige van een niet al te beste vriendschappelijke wedstrijd tussen het Belgische KRC Genk en PSV. Drie rode kaarten, waaronder één voor Ibrahim Afellay, overschaduwden het duel dat werd beslist door een doelpunt van Ola Toivonen in de 85e minuut.

Timmy Simons wint de toss voor PSV, Genk zal later aftrappen. Timmy Simons wint de toss voor PSV, Genk zal later aftrappen.

Twee rode kaarten

KRC Genk eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Belgische Eredivisie. In het weekend werd op een sportpark in Tegelen nog met 2-1 verloren van VVV-Venlo, waar PSV in Zutphen met 3-0 van Sivasspor won. De ploeg uit Genk heeft voormalig FC Twente-aanvaller Hysegems onder contract. In België speelde Huysegems vijf seizoenen voor Lierse SK, voordat hij bij AZ ging spelen. De eerste mogelijkheid in de eerste helft kwam van de voet van Dzsudzsák uit een vrije trap. Dat was al in de beginfase van de wedstrijd. Een beginfase die niet al te vriendelijk was en waarbij scheidsrechter Luc Wouters twee rode kaarten trok. Zowel Afellay als Töszer konden na acht minuten spelen vertrekken. Afellay werd door Töszer van achteren neergehaald en de middenvelder reageerde daarop. Met tien tegen tien was het lang zoeken voor beide ploegen. Vijf minuten voor de rust kreeg Amrabat de bal op een presenteerblaadje van Engelaar, maar de aanvaller zag zijn inzet gestuit door doelman Verhulst. Het laatste wapenfeit was voor de thuisploeg, dat vandaag haar open dag hield. Een strakke voorzet van Ngongca werd door de inkomende Bakx hard naast geschoten. Ngongca ontving overigens nog een gele kaart in de 27e minuut, na een overtreding op Pieters.

Matoukou verontschuldigt zich nog, maar is de derde die moeten vertrekken. Matoukou verontschuldigt zich nog, maar is de derde die moeten vertrekken.

Ola Toivonen

Rutten bracht Toivonen voor Koevermans voor een extra impuls. Amrabat en Toivonen vonden elkaar snel en dat leverde enkele gevaarlijke momenten op voor het doel van Genk. Na een overtreding op Dzsudzsák kon ook verdediger Matoukou vertrekken, de derde speler die rood kreeg van scheidsrechter Wouters. Het werd er voetballend niet veel beter op, ondanks dat er meer ruimte kwam. Ook het veelvuldig wisselen begon en hoewel PSV de druk naar voren hield, was het te slordig in de afwerking. Vijf minuten voor het einde lukte het PSV toch doelman Verhulst te passeren. Bij een uitbraak over rechts via invaller Méndez belandde de bal in de voeten van Toivonen, die zijn man uitspeelde en koel binnenschoof: 0-1. Veel conclusies konden er uit het duel niet getrokken worden, het is te hopen voor Afellay dat de rode kaart voor hem zonder gevolgen blijft.

<u>Wedstrijdstatistieken:</u>

<u>Stadion:</u> Cristal Arena, Genk.
<u>Doelpunt:</u> (85) Toivonen 0-1.
<u>Gele kaarten:</u> Amrabat (PSV); Ngongca (Genk).
<u>Rode kaarten:</u> (8) Afellay (PSV); (8) Toszer (Genk); (49) Matoukou (Genk)

<u>Opstelling PSV:</u>
Isaksson (75, Cássio Ramos), Kromkamp (70, Bakkal), Simons, Koevermans (46, Toivonen), Amrabat (64, Méndez), Pieters, Engelaar (88, Wuytens), Afellay, Dzsudzsák, Ooijer en Marcellis.
Niet gebruikte wissels: Zonneveld, Lazovic, Nijland, Zhou, Heerkens en Jonathan.

Bekijk ook