PSV in Amerika tegen Braziliaanse top

Artikel
PSV in Amerika tegen Braziliaanse top

PSV komt tijdens de Florida Cup in actie tegen het Braziliaans SC Corinthians en Fluminense CF. Dat bleek maandag tijdens de officiële perspresentatie van het toernooi bij Universal Orlando. Beide duels worden in datzelfde Orlando gespeeld. Namens PSV was Willy van de Kerkhof aanwezig bij de presentatie.

Speeldata   
PSV neemt in de winterstop deel aan de Florida Cup. Van 5 tot en met 13 januari verblijft het team in Amerika voor een trainingskamp. Daar speelt het team van hoofdcoach Phillip Cocu op 10 januari tegen SC Corinthians en op 12 januari tegen Fluminense CF. Bij Corinthians staan voormalig PSV’ers Cassio Ramos en Fagner onder contract. Beide Brazilianen speelden enkele duels voor PSV en vierden in 2008 de landstitel in Eindhoven. Corinthians is meervoudig Braziliaans kampioen en kende in het verleden sterren als Garrincha, Rivaldo, Sócrates, Javier Mascherano en Roberto Carlos. Ook voormalig PSV-speler Vampeta speelde voor de club uit Sao Paulo.

Fluminense  
Vampeta speelde eerder ook al voor Fluminense evenals onder anderen Deco, Ronaldinho en voormalig sterspeler Romário van PSV. De ploeg uit Rio de Janeiro is evenals Corinthians meervoudig Braziliaans kampioen en komt uit op het hoogste niveau van Brazilië. Meer informatie over de Florida Cup? Neem een kijkje op www.floridacup.com.