PSV huurt Belg Maxime Lestienne

Artikel
PSV huurt Belg Maxime Lestienne

PSV huurt de Belg Maxime Lestienne (23) voor een jaar van de Qatarese club Al Arabi. PSV heeft tevens een optie tot koop bedongen bij de huur van de vleugelaanvaller die op beide flanken uit de voeten kan. Lestienne is inmiddels op weg naar Frankrijk waar hij zich snel bij de selectie voegt.

Via Moeskroen naar Club Brugge
Lestienne, van 17 juni 1992, begint op 5-jarige leeftijd met voetballen in de jeugdopleiding van het inmiddels met Péruwelz gefuseerde Excelsior Moeskroen. Al op 16-jarige leeftijd komt de vleugelspits in de A-kern van laatstgenoemde club terecht, waar hij niet veel later ook debuteert in het betaald voetbal. Kort nadat Moeskroen failliet wordt verklaard, vertrekt Lestienne naar Club Brugge. In Brugge groeit de Franstalige Belg, geboren in Kortrijk, uit tot een publiekslieveling. In ruim 150 wedstrijden scoort hij 39 treffers en geeft hij tientallen assists. Vooral zijn laatste twee volledige seizoenen zijn succesvol. In 2012-2013 scoort hij zeventien keer en is hij dertienmaal aangever, een seizoen later maakt hij elf goals en geeft hij zestien assists. Die laatste prestatie levert hem achter Thorgan Hazard de tweede prijs in de verkiezing voetballer van het jaar 2013-2014 in België op.

Een seizoen Serie A
Na drie wedstrijden in het seizoen 2014-2015 wordt Lestienne gekocht door de Qatarese club Al Arabi, dat hem direct verhuurt aan het Italiaanse Genoa CFC. In 23 wedstrijden bij de nummer zes van de Serie A van afgelopen seizoen scoort hij eenmaal, waarna hij begin dit seizoen terugkeert in Qatar. Voor kort, want vanaf vandaag mag Lestienne zich voor minimaal een seizoen PSV’er noemen. De Belg hoopt te gaan spelen met rugnummer zestien, het nummer dat hij in de regel ook bij zijn vorige clubs droeg.

“PSV grote club”
De nieuwe aanwinst kijkt er naar uit om in het Philips Stadion te spelen. “PSV is een grote club. Ik kom hier naar toe met een erg goed gevoel omdat ik al met de trainer heb gesproken”, zegt Lestienne in gesprek met PSV TV. De buitenspeler gaat met PSV komend seizoen de Champions League in, iets om naar uit te kijken volgens de Belg. “Ieder kind droomt ervan om Champions League te spelen en als ik daar mag spelen, ga ik ervan genieten.”

Bekijk ook