PSV hofleverancier oud-Eredivisionisten

PSV hofleverancier oud-Eredivisionisten
4 min

Met welke media hebben spelers en trainers gesproken? Wat gebeurt er achter de schermen en hoe vergaat het oud-PSV'ers? PSV is onderwerp van gesprek. Altijd en overal. De redactie van www.psv.nl leest alles en selecteert tweewekelijks berichten die je niet wilt missen.

PSV en City zijn het bijna eens over Angeliño
Linksback Angeliño (21) maakt, ijs en weder dienende, komende week of kort daarna de stap van Manchester City naar PSV, schrijft het Eindhovens Dagblad maandagochtend. De clubs zijn er op hoofdlijnen uit en de transferprijs van de Spanjaard komt uit op iets meer dan 5 miljoen euro. Angeliño is zelf al rond met PSV en rekent inmiddels op een transfer.

PSV bouwt van achteruit naar voren
Het lijkt stilte voor de storm, maar PSV bouwt gestaag aan de plannen voor komende seizoen, aldus het Eindhovens Dagblad van zaterdag. De komende dagen wil PSV de selectie voor het komende seizoen van achteruit naar voren opbouwen. Als de geplande transfers van Denzel Dumfries en Jose Angeliño rond zijn, en dat lukt vrijwel zeker, heeft de ploeg in de defensie zelfs een bescheiden overschot.


Alleen bij een mega-bod mogen Bergwijn en Lozano weg

Steven Bergwijn en Hirving Lozano mogen alleen bij een mega-bod weg, zo is intern de afspraak weet het Eindhovens Dagblad. PSV gelooft in het duo en denkt dat in beide spelers nog veel rek zit. Donyell Malen, Maximiliano Romero, Albert Gudmundsson en Cody Gakpo zijn de spelers die daar achter zitten. Met Luuk de Jong is besproken dat hij voor een bod van pakweg 7 á 8 miljoen euro kan vertrekken. PSV probeert De Jong echter voor de club te behouden, mocht het niet lukken de aanvalsleider te behouden dan is Vincent Janssen een kandidaat die bij PSV in beeld kan komen.

PSV hofleverancier oud-Eredivisionisten
Naast de vijftien voetballers die in het afgelopen seizoen onder contract stonden, doen nog 45 spelers mee aan het WK die in het verleden uitkwamen op het hoogste Nederlandse niveau. Van de groep oud-Eredivisionisten is PSV hofleverancier, aldus de Telegraaf. Twaalf spelers, onder wie Jefferson Farfán (Peru), Cassio Ramos (Brazilië) en Dries Mertens (België), droegen het shirt van PSV. De ochtendkrant zet vandaag alle namen op een rij.

PSV onder 17 wint internationaal juniorentoernooi in Varsseveld
De talenten van PSV onder 17 hebben zondag het internationale jeugdtoernooi in Varsseveld gewonnen. De Eindhovenaren speelden in de finale gelijk tegen Red Bull Brasil (0-0), maar namen de strafschoppen beter. Sekou Sidibe benutte de beslissende strafschop voor PSV. PSV had in de halve finale tegen Ajax onder 17 ook al een penaltyserie nodig om tot de winst te komen. Het duel met de aartsrivaal uit Amsterdam eindigde in 1-1.


PSV moet andere keuzes voor Jong PSV maken

PSV wordt door de nieuwe reglementen in een keurslijf gedwongen bij de keuzes voor het beloftenteam. Duidelijk is dat Eloy Room, Luuk Koopmans en Hidde Jurjus vanwege hun leeftijd niet meer mogen keepen bij Jong PSV. Ook het terugbrengen van een speler boven de 24 na een blessure is niet meer mogelijk. PSV probeerde de afgelopen jaren bij Jong PSV al met een vaste bezetting te spelen, maar slaagde daar niet altijd in.

'Fiorentina zet Jorrit Hendrix op shortlist'
Jorrit Hendrix wordt wederom gelinkt aan een zomertransfer naar de Serie A. Volgens sportkrant Corriere dello Sport staat de controleur van kampioen PSV op het lijstje van Fiorentina. Eerder al werd Hendrix in verband gebracht met SS Lazio. La Viola zoekt in Europa naar een opvolger voor Milan Badelj. De Kroatische middenvelder heeft een aflopend contract in Florence en verlaat Fiorentina transfervrij.