PSV heeft wat recht te zetten tegen Feyenoord

Artikel
PSV heeft wat recht te zetten tegen Feyenoord

PSV heeft in de eerste topper van dit seizoen tegen Feyenoord wat recht te zetten. De ploeg van Phillip Cocu moet na de nederlaag tegen sc Heerenveen winnen om op gelijke hoogte te komen met Feyenoord.

Gewaarschuwd
De laatste keer dat PSV twee keer op rij verloor in de Eredivisie was in 2014. Opvallend genoeg ging het elftal van Cocu toen eerst onderuit bij Heerenveen en vervolgens thuis tegen Feyenoord. Dat was meteen ook de laatste keer dat PSV twee duels achter elkaar niet scoorde. Dit jaar is het programma exact hetzelfde. PSV is dus gewaarschuwd.

Ontzag voor Philips Stadion
PSV is in eigen huis bezig met een mooie reeks. In het Philips Stadion is de ploeg al zestien wedstrijden op rij ongeslagen. De laatste nederlaag dateert van bijna een jaar geleden. Op 18 september 2016 verloor PSV van uitgerekend Feyenoord met 1-0. Toch is de balans nog steeds positief. 32 keer werd de topper gewonnen en twintig keer gingen de punten mee naar Rotterdam.

Na de historische overwinning in 2010 heeft PSV het vaak lastig tegen Feyenoord. In de laatste vijf eredivisieseizoenen wist Feyenoord zes keer van PSV te winnen. Dat is meer dan iedere andere club. Maar PSV hoeft niet te wanhopen. Feyenoord verloor nergens zo vaak als in het Philips Stadion. De Rotterdammers gingen hier al 23 keer onderuit.