PSV heeft doelpuntenmijlpaal in vizier tegen NAC

Artikel
PSV heeft doelpuntenmijlpaal in vizier tegen NAC

NAC Breda kan de eerste club worden waar PSV 250 eredivisiedoelpunten tegen scoort. Op dit moment staat PSV op 249 treffers tegen de Bredenaars. Benieuwd naar meer antwoorden en feitjes? Check ze hier.

1. Waar, Luuk de Jong debuteerde in dienst van De Graafschap op de Vijverberg in het betaald voetbal. NAC won met 0-2 op 7 november in 2008.

2. Waar, de langste ongeslagen reeks van PSV in het Philips Stadion bestaat uit 37 eredivisiewedstrijd en vond plaats van januari 2005 tot en met januari 2007.

3. 249 goals, NAC kan de eerste club worden waar PSV 250 eredivisiedoelpunten tegen scoort. De grootste thuisoverwinning van PSV Op NAC was in het seizoen 1982-1983. De Parel van het Zuiden werd met 8-1 van het veld geveegd.

4. Niet waar, PSV is nog ongeslagen in eredivisiewedstrijden waarin Van Ginkel scoorde. Alleen uit bij FC Groningen speelde de ploeg gelijk (3-3), ondanks een doelpunt van de middenvelder. (W20-G1-V0). Van Ginkel benutte dit seizoen ook zeven strafschoppen. Geen enkele speler in dienst van PSV deed dat vaker. Alleen Ronald Koeman was in het seizoen 1987-1988 ook zevenmaal trefzeker vanaf de stip.

5. Doelman Nigel Bertrams vertrok in 2015 van Jong PSV naar Willem II om vervolgens de overstap te maken naar het hol van de leeuw van de Tilburgers: het Rat Verlegh Stadion. Rai Vloet verruilde in de zomer van 2017 PSV voor NAC Breda. Ook Menno Koch heeft een PSV verleden. De verdediger speelde in 2015 al op huurbasis voor de Bredanaars. Via een huurperiode bij FC Utrecht keerde hij terug in Eindhovem om vervolgens in juli 2017 de definitieve overstap te maken naar NAC Breda. 

Menno Koch, hier rechts in het thuisshirt van NAC Breda is één van de Bredenaars met een PSV-verleden Menno Koch, hier rechts in het thuisshirt van NAC Breda is één van de Bredenaars met een PSV-verleden

Bekijk ook