PSV heeft akkoord over Bruma en Jozefzoon

PSV heeft akkoord over Bruma en Jozefzoon
2 min
PSV1

PSV heeft een akkoord over verdediger Jeffrey Bruma (21) en aanvaller Florian Jozefzoon (22). Dat bevestigt technisch manager Marcel Brands. Met respectievelijk Chelsea en RKC Waalwijk heeft PSV een principe-overeenkomst bereikt, beide spelers moeten nog hun medische keuring ondergaan. Dat zal de komende dagen plaatsvinden.

Bruma: 4-jarig contract
Na het terughalen van huurling Jeroen Zoet zijn Jeffrey Bruma en Florian Jozefzoon de eerste versterkingen van PSV voor het seizoen 2013-2014. Voor Bruma, afkomstig van Chelsea en de afgelopen twee seizoenen verhuurd aan HSV, ligt een 4-jarig contract klaar. De verdediger maakte al in augustus 2010 zijn debuut in het Nederlands elftal. De geboren Rotterdammer is tijdens zijn periode bij Chelsea ook verhuurd geweest aan Leicester City. PSV heeft met Chelsea afspraken gemaakt over een mogelijke terugkoop. Als alles rond komt, sluit Bruma aan op de eerste trainingsdag.

Florian Jozefzoon komt over van RKC Waalwijk. Florian Jozefzoon komt over van RKC Waalwijk.

Jozefzoon: 3-jarig contract
Met Florian Jozefzoon zal PSV een 3-jarig contract afsluiten, met een optie voor een vierde jaar. De aanvaller, op het EK onder 21 in Israël nog actief met Jong Oranje, is afkomstig van RKC Waalwijk. Jozefzoon, van oorsprong uit Frans-Guyana, zal zich na zijn medische goedkeuring net als de andere internationals een week na de eerste training melden in Eindhoven bij hoofdcoach Phillip Cocu. Dat is op maandag 8 juli.

Brands: “Talenten met ervaring”
Technisch manager Marcel Brands is content met de aanstaande overeenkomsten met de verdediger en aanvaller. “Het zijn talentvolle spelers met al de nodige ervaring. Jeffrey is 21 jaar, Florian 22 jaar. Voetballers waaraan PSV nog veel plezier kan beleven. Zij passen in de filosofie dat PSV graag de beste Nederlandse talenten in de gelederen heeft, samen met talenten uit de eigen jeugd. Zo hadden we richting het EK onder 21 vijf geselecteerde talenten”, aldus Brands.