PSV gaat niet naar ArenA om te consolideren

Artikel
PSV gaat niet naar ArenA om te consolideren

Mark van Bommel tekent op voorhand niet voor een gelijkspel tegen Ajax. Met een voorsprong van vijf punten reist PSV zondag naar de Johan Cruijff ArenA voor het belangrijke duel met nummer twee van de Eredivisie en wanneer PSV niet verliest, creëert het een goede uitgangspositie in de titelstrijd. "Je zou kunnen zeggen dat Ajax moet en dat wij willen. Maar dat slaat natuurlijk nergens op.”

Cruciaal
Dat zei Van Bommel in zijn vooruitblik op het treffen van zondagmiddag. Zeggen dat Ajax - PSV een belangrijke rol zal spelen in de titelrace is een open deur intrappen. Van Bommel denkt echter niet dat de wedstrijd cruciaal is voor het verloop van de rest van het seizoen. “Of het om het kampioenschap gaat? Ja, want het is één van de 34 wedstrijden”, relativeerde hij.

Middenveld 
Wat Van Bommel in ieder geval wil is winnen. “Dat willen wij overal”, aldus de trainer. Hoe hij dat denkt te gaan doen, verklapte hij niet. Vooral op het middenveld heeft de hoofdcoach de nodige opties, variërend van een ervaren tot groen middenrif zoals tegen Excelsior en VVV-Venlo. Toen bestond het middenveld uit Pablo Rosario, Michal Sadílek en Mo Ihattaren. “Ik ben blij met mijn spelers, ook de jongeren”, aldus Van Bommel, die er aan toevoegde er wel uit te zijn wat betreft zijn strijdwijze. “Alle spelers die bij de selectie zitten, zijn sterk genoeg om te spelen. Als je goed bent, maakt het niet uit hoe oud je bent. Voor sommigen wordt het de eerste keer, maar door dit soort wedstrijden te spelen krijg je juist de ervaring. Anderen spelen Ajax - PSV voor laten we zeggen de achtste keer.”

Druk 
Wat betreft het wedstrijdverloop verwacht de trainer dat Ajax zijn team onder druk zal zetten. “Maar het is heel moeilijk te voorspellen wat voor duel het precies wordt”, denkt de coach. “Je wilt alles in de hand hebben, maar er ontstaan in wedstrijden altijd situaties die je niet van te voren verwacht. Misschien is de ervaring dat je dat al eens hebt meegemaakt dan een bonus. Maar ook als je iets nog niet hebt meegemaakt hoef je het niet fout te doen.”