PSV gaat alleen voor winst naar Rotterdam

Artikel
PSV gaat alleen voor winst naar Rotterdam

Hoofdcoach Phillip Cocu benadrukte vrijdagmiddag dat PSV maar voor een ding zondagmiddag naar Rotterdam gaat: winst op Feyenoord. “Dat lijkt me duidelijk. Al het andere is voor ons te weinig.”

Bepalend
Aan de rand van het trainingsveld blikte Cocu voor de camera van PSV TV vooruit op de topper, die volgens hem bepalend kan zijn voor het restant van de competitie. “Als we winnen is er nog wat mogelijk, ondanks dat we het niet in eigen hand hebben. Als we verliezen wordt het een heel lastig verhaal, gezien de achterstand van 11 punten (bij verlies red.) en het solide ogende Feyenoord.”

Geloof en vertrouwen groot
Op de persconferentie vertelde Cocu vervolgens een gretig Feyenoord te verwachten, komende zondag. "Net als PSV is Feyenoord gebaat bij winst. Kijk alleen maar naar de achterstand van Ajax, die kleiner is dan onze achterstand." Ook sprak hij over de sfeer die rond de wedstrijd zal hangen. “De druk en ambiance van deze topper moeten het beste in onszelf naar boven halen. Dit zijn de mooiste wedstrijden van het jaar. Wedstrijden die je het liefst iedere week zou willen spelen”, aldus de trainer die ook merkt dat zijn spelers lekker in hun vel zitten. “Het vertrouwen in het team is groot. Het geloof op een goed resultaat aanwezig. Dat zijn belangrijke factoren.”

Tweemaal besloten
Om zijn ploeg optimaal voor te bereiden koos Cocu ervoor niet één, maar twee dagen achter gesloten poorten te trainen. “Dat hebben we gedaan vanwege het belang van de wedstrijd. Niet alleen om tactisch te trainen, maar ook voor de focus en rust van het team”, verduidelijkte hij. Jürgen Locadia maakt tegen Feyenoord zijn rentree in de wedstrijdselectie van PSV 1. De aanvaller is na de zestig minuten van afgelopen maandag tegen NAC Breda fit genoeg voor een plaats in de selectie. Locadia kwam op 28 augustus voor het laatst in actie voor PSV.