PSV Foundation kleurt december

Artikel
PSV Foundation kleurt december

De PSV Foundation staat midden in de samenleving. Voor Eindhoven en de regio organiseert het verschillende initiatieven om die samenleving een stukje mooier te maken. Een overzicht van de activiteiten lees je hier.

PSV onder 19 traint met OldStars
Alle jeugdelftallen van PSV worden voor het seizoen gekoppeld aan een project van de PSV Foundation. PSV onder 19, het team van coach Ruud van Nistelrooy, trainde eerder dit seizoen samen met de PSV OldStars. Een behoorlijke uitdaging voor zowel de oudere als jonge PSV’ers. Zie hier.

PSV O14 de wijk in
PSV onder 14 bezocht op hun beurt de wijk Mensfort. Daar sprak het met Mensfort United over allerlei zaken waar jongeren mee te maken hebben. Mensfort United heeft daarnaast samen gekookt ter afsluiting van 2018. Collega-teams Woensel-West United en Tongelre United maakten juist een kerstboodschap voor leerkrachten van hun school, wijkbewoners en organisaties uit de wijk.

Voedselbank
Kerstmis is bij uitstek de tijd om minder bedeelden een beetje te helpen. De PSV Foundation hield daarom een inzamelingsactie voor de voedselbank en ondersteunde daarmee een initiatief van Omroep Brabant. Toon Gerbrands stond de regionale omroep te woord.

PSV Dates óók voor PSV Foundation 
Ieder jaar rond kerst doet PSV iets extra’s voor haar supporters. Deze keer voor vrijgezelle fans van de club. Zij konden zich opgeven voor PSV Dates, waar zij op date gingen met een andere vrijgezelle PSV-fan. Een dinertje tijdens het format dat is afgeleid van het populaire tv-programma First Dates kostte het koppel € 19,13 en daardoor haalde de club in totaal €860,85 op. Dit bedrag komt volledig ten goede van de PSV Foundation. Benieuwd naar eventuele matches? Kijk PSV Dates hier terug.

Ziekenhuisbezoeken
De selecties van PSV en PSV Vrouwen brachten kort voor de feestdagen een bezoek aan verschillende kinderafdelingen van ziekenhuizen in de regio. Een verslag hiervan vind je hier.

Bekijk ook