PSV - Fortuna Sittard: zeven feiten die je moet weten

Artikel
PSV - Fortuna Sittard: zeven feiten die je moet weten

Wekelijks zoekt Gracenote uit wat je moet weten over de wedstrijden die PSV speelt. Zondag ontvangt PSV Fortuna Sittard. De laatste twee ontmoetingen in het Philips Stadion eindigden in 5-0.

Doelpuntenregen
De laatste twee ontmoetingen tegen Fortuna Sittard werden dus allebei met 5-0 gewonnen door PSV (vorig seizoen is PSV niet op bezoek geweest in Sittard, door het stilleggen van de competitie). De laatste keer dat PSV in drie opeenvolgende duels tegen eenzelfde tegenstander minstens vijf keer scoorde, was tegen ADO Den Haag in 2012-2013 (5-0, 1-6, 7-0).

Goals in eigen huis
Fortuna Sittard kan samen met FC Volendam een negatieve reeks neerzetten. De laatste keer dat PSV drie opeenvolgende thuiswedstrijden tegen een specifieke club minimaal vijf doelpunten maakte, was een reeks van vier duels tussen 1996 en 2003 tegen FC Volendam (7-0, 6-0, 10-0, 7-0).

Ongeslagen
Nog nooit verloor PSV in het Philips Stadion van Fortuna Sittard in de Eredivisie. Zondag wordt de 22e Eredivisiewedstrijd tussen PSV en Fortuna Sittard in Eindhoven (W18-G3-V0).

Max van waarde
Philipp Max staat na zijn benutte strafschop tegen Heracles Almelo op één goal en één assist na zijn eerste drie Eredivisie-duels. De enige PSV-verdediger met een hoger rendement in zijn eerste drie Eredivisie-wedstrijden namens PSV was Stanislav Manolev met vier assists.

De nul
Yvon Mvogo kreeg in zijn eerste drie Eredivisie-duels steeds één doelpunt om de oren. Zijn voorganger, Lars Unnerstall, hield in zijn vierde Eredivisie-wedstrijd voor PSV voor het eerst de nul. Dat was uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, op 1 december 2019.

Eerste doelpunt
Cody Gakpo maakte op 3 februari 2019 zijn eerste PSV-doelpunt in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Momenteel is de aanvaller topscorer van zijn ploeg met twee goals.

Ivorianen in PSV-dienst
Als de kersverse aankoop Ibrahim Sangaré zijn debuut maakt in het shirt van PSV, dan is hij de tweede Ivoriaan met minuten voor de club. Zijn voorganger is Arouna Koné. Hij speelde tussen 2005 en 2007 21 keer voor PSV, waarin hij 21 keer tot scoren kwam.

Bekijk ook