PSV - FC Groningen in feitjes en weetjes

Artikel
PSV - FC Groningen in feitjes en weetjes

PSV won de laatste tien officiële duels, een evenaring van de langste zegereeks onder hoofdtrainer Phillip Cocu. Dat en meer in de voorbeschouwing op PSV - FC Groningen in feitjes en weetjes.

Nieuw record?
Eerder won PSV onder Cocu ook tussen april en augustus 2014 tien duels op een rij. Mocht PSV van FC Groningen winnen, scherpt Cocu zijn record verder aan.

Standaardsituaties als wapen
PSV scoorde dit seizoen al vier keer uit een standaardsituatie, het meest van alle clubs. Drie van die treffer kwamen uit een vrije trap, eenmaal werd er gescoord uit een hoekschop.

Héctor Moreno was trefzeker uit een hoekschop Héctor Moreno was trefzeker uit een hoekschop

Verschillende doelpuntenmakers
Bij PSV heeft nog niemand meer dan één keer gescoord. Alle zeven treffers die de ploeg dit seizoen tot nu toe maakte, zijn gemaakt door een andere speler. Davy Pröpper, Gastón Pereiro, Héctor Moreno, Nicolas Isimat, Jorrit Hendrix, Luuk de Jong en Steven Bergwijn waren allen trefzeker.

Luuk de Jong nadert de vijftig
Luuk de Jong nadert de vijftig eredivisiegoals voor PSV. Hij staat nu op 47 treffers. In totaal vond Luuk de Jong al 59 keer het doel namens PSV.

Ernest Faber
Bij FC Groningen zit sinds dit seizoen Ernest Faber als hoofdtrainer op de bank. Faber was twee jaar assistent-coach onder Phillip Cocu bij PSV en vorig seizoen nog trainer van N.E.C. Zijn start bij FC Groningen is nog niet al te goed. De eerste drie wedstrijden gingen allen verloren. Faber doorliep de jeugdopleiding van PSV en stond er tussen 1990-2004 onder contract. Hij speelde 175 Eredivisie-duels voor PSV en won vier landstitels als speler.

Ernest Faber, kind van de club Ernest Faber, kind van de club