PSV enige club met positieve balans tegen Ajax

Artikel
PSV enige club met positieve balans tegen Ajax

PSV is de enige club in de eredivisie met een positieve overall balans tegen Ajax. Alleen PSV won vaker van de Amsterdammers dan dat Ajax van PSV won.

1. PSV kan de titel grijpen in een wedstrijd tegen Ajax. In welk jaar gebeurde dat eerder en wat was de eindstand?

Antwoord: In 1963 won PSV met 5-2 van Ajax op de voorlaatste speeldag en kroonde zich landskampioen. Het was de eerste landstitel voor PSV sinds de invoering van het betaald voetbal.

2. Welke huidige speler maakte zijn eerste doelpunt voor PSV in een duel met Ajax?

Antwoord: Gastón Pereiro. De Uruguayaan scoorde beide goals in de 2-1 overwinning op Ajax in de Amsterdan ArenA in 2015. De aanvaller was in zijn laatste twee eredivisiewedstrijden trefzeker en kan zondag voor de eerste keer drie competitieduels op rij scoren.

3. Luuk de Jong scoorde tot nu toe vier goals in kampioenswedstrijden. Met welke andere PSV’er deelt hij dit record?

Antwoord: Arnold Bruggink wist ook viermaal het net te vinden in een kampioenswedstrijden. De broer van Luuk, Siem de Jong wist vijf keer te scoren in een kampioensduel.

4. PSV is de enige Nederlandse club met een positieve balans tegen Ajax.

Antwoord: PSV won 51 keer van Ajax, speelde 24 keer gelijk en ging 48 keer onderuit.

5. Hoofdcoach Phillip Cocu kan na 2014-2015 en 2015-2016 voor de derde keer met PSV de landstitel veroveren. Welke twee oud PSV-trainer pakten ook minimaal drie landstitels met PSV?

Antwoord: Dat waren Guus Hiddink en Kees Rijvers. Hiddink werd in totaal zes keer kampioen en Kees Rijvers mocht driemaal de schaal omhoog houden.

Gastón Pereiro debuteerde voor PSV met twee treffers tegen Ajax Gastón Pereiro debuteerde voor PSV met twee treffers tegen Ajax

Bekijk ook

Shurendy Sambo tekent tot 2022

Video

SAMENVATTING | PSV - Rosenborg BK

Video