PSV en Feyenoord: Twee teams in vorm

Artikel
PSV en Feyenoord: Twee teams in vorm

Als PSV zondagmiddag aantreedt tegen Feyenoord, doet het dat in de wetenschap dat het al elf eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen is. Sinds het verlies tegen Ajax op 20 maart van dit jaar, dat PSV bijna fataal werd in de strijd om de titel, heeft de club niet meer verloren.

Indrukwekkende reeks Feyenoord
Feyenoord kan een reeks overleggen die nog indrukwekkender is: het laatste eredivisieverlies stamt alweer van Valentijnsdag dit jaar, toen PEC Zwolle met 3-1 te sterk was. Het was de laatste van een reeks van zeven verliespartijen. Sinds die dag verloor Feyenoord alleen nog de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen, jawel, PSV. Davy Pröpper maakte toen het enige doelpunt.

PSV wint meer dan de helft
De kans dat één van beide reeksen doorbroken wordt komende zondag lijkt aanzienlijk. In 60 eerdere edities van PSV-Feyenoord eindigde de wedstrijd slechts 9 keer in een gelijkspel. 32 keer won PSV, 19 keer gingen de punten in de bus naar Rotterdam.

Tekst loopt verder onder foto

PSV won thuis vaker van Feyenoord dan dat het verloor. Ook de laatste PSV - Feyenoord werd door PSV gewonnen PSV won thuis vaker van Feyenoord dan dat het verloor. Ook de laatste PSV - Feyenoord werd door PSV gewonnen

Zoet wil zijn vijfde ‘nul’ op rij
Van twee andere reeksen gaat er sowieso één sneuvelen. Doelman Jeroen Zoet heeft de afgelopen vier competitiewedstrijden de nul gehouden en zal daar graag vijf van maken. Tegelijkertijd heeft Feyenoord in zijn laatste 13 uitwedstrijden minimaal één keer gescoord. Eén van die twee zal na afloop van PSV - Feyenoord tot het verleden behoren.

Topper
Dit seizoen zijn de cijfers van beide clubs vergelijkbaar. Opvallend is dat Feyenoord van zijn vijftien doelpunten nog niet één goal maakte uit een standaardsituatie, terwijl van de elf goals van PSV er drie hun oorsprong hadden in een vrije trap en één in een corner. Beide teams staan verdedigend erg sterk tot nu toe: Feyenoord kreeg pas twee tegendoelpunten, PSV zelfs maar eentje. Er staat ons dus een echte topper te wachten.

Een topper in Eindhoven tussen voormalig ploeggenoten Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst Een topper in Eindhoven tussen voormalig ploeggenoten Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst