PSV en Brainport Eindhoven samen naar techbeurs Mexico

Artikel
PSV en Brainport Eindhoven samen naar techbeurs Mexico

PSV is komende week prominent aanwezig in Guadalajara op Talent Land 2019. De club betrekt samen met Metropoolregio Brainport Eindhoven een stand op de grootste talentenbeurs ter wereld om Tech&IT-talent te wijzen op de enorme studie- en werkmogelijkheden in de Brainportregio.

Uithangbord Brainport 
Op Talent Land Guadalajara komen 30.000 studenten en young professionals uit geheel Mexico samen om zich te laten informeren over carrièremogelijkheden wereldwijd. Op de zeven dagen durende beurs, waar belangstellenden 24/7 terechtkunnen, proberen de grootste (tech)bedrijven van de wereld hen te enthousiasmeren en rekruteren voor een loopbaan in het buitenland. Met PSV als magneet van de stand die in het teken staat van testen en ontwikkelen gaan club en Metropoolregio Brainport Eindhoven aandacht generen voor één van de slimste regio’s ter wereld. Het doel is om studenten en young professionals te interesseren voor de onbegrensde mogelijkheden hier, zowel op het gebied van studie als werkvlak.

Magneet
“Dit past volledig in het verhaal achter het Premium Partnership en de rol die wij in de Brainportregio willen en kunnen spelen”, zegt commercieel directeur Frans Janssen van PSV. “Eén van de pijlers in de samenwerking met de verschillende partners is het trekken van mensen naar de regio. Wij zijn er van overtuigd dat de naam en faam van PSV in Mexico als een magneet op de Brainportregio zal werken. Met een eigen stand kunnen wij onze partners direct helpen.” 

Delegatie
PSV en Metropoolregio Brainport Eindhoven hebben er voor gekozen om voetbal als metafoor voor de stand te kiezen. De stand krijgt daarom een volledige PSV-uitstraling waar belangstellenden hun voetbalskills kunnen testen, zowel in het echt als online door FIFA te spelen tegen wereldkampioen esports op de PS4, Stefano Pinna. Daarnaast kunnen zij via VR-techniek een kijkje nemen in het Philips Stadion en ideeën achterlaten voor het stadion van de toekomst. Degene met het beste idee wordt naar Eindhoven gevlogen om het innovatieve plan hier te presenteren. Bij de stand sluiten ook afgevaardigden van Premium Partner Philips zich aan. ASML, één van de andere partners, is ook present op de beurs in Guadalajara.

Viewing party Willem II - PSV
Namens de club reist een delegatie met onder anderen ambassadeur Carlos Salcido, ex-speler Gerald Vanenburg, esporter Stefano Pinna en afgevaardigden van de commerciële afdeling naar Guadalajara. Van maandag 22 t/m vrijdag 26 april staan zij op de beurs Op donderdag 25 april verwelkomt het gezelschap in een grote uitgaansgelegenheid in Guadalajara verschillende voetballiefhebbers om samen met hen de wedstrijd Willem II - PSV te bekijken.