PSV eindigt seizoen als derde: ‘te vaak net niet’

Artikel
PSV eindigt seizoen als derde: ‘te vaak net niet’

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen zondagmiddag weet PSV dat de club het seizoen volgende week zondag afsluit als nummer drie van de Eredivisie. De uitslag noemde hoofdcoach Phillip Cocu kenmerkend voor het seizoen. ‘Het was te vaak net niet. Daarom eindigen we als derde.’

Cocu trok die conclusie op de persconferentie in het Noordlease Stadion. In dat zelfde stadion zag hij zijn ploeg in de slotfase nog wel voor de zege zag knokken, maar tegelijkertijd matig aan de wedstrijd beginnen. “We hadden de intentie om hetzelfde te starten als twee weken geleden tegen Ajax, maar dat zag ik absoluut niet terug in het veld”, baalde hij.

“Ik was daar zeer teleurgesteld over. In de rust hebben we de boel op scherp gezet en gekozen voor een 3-4-3-systeem. Daardoor liep het wat beter, maar het is kenmerkend voor het seizoen dat we niet verder komen dan een gelijkspel. Het was te vaak net niet. Daarom eindigen we als derde. Komend seizoen moeten we het anders oppakken.”

Lammers
Cocu was wel te spreken over het optreden van Sam Lammers, die een punt voor PSV redde. “Hij heeft zich uitstekend getoond vandaag. Dat is voor ons belangrijk, gelet op de toekomst. Hij heeft dit seizoen grote stappen gezet, ook na de terugval die hij in het midden van dit jaar had. Sam is vandaag absoluut het lichtpuntje”, aldus de hoofdcoach bij FOX Sports.

Lammers stond zelf met een dubbel gevoel voor de camera. Enerzijds straalde hij vanwege zijn eerste treffer in PSV 1, maar aan de andere kant baalde de aanvaller van de afgekeurde 1-2. “Als die had geteld, stond ik hier echt met een goed gevoel