PSV eert Philips tegen SC Cambuur

PSV eert Philips tegen SC Cambuur
2 min

PSV staat tijdens de wedstrijd tegen SC Cambuur stil bij het afscheid van Philips als hoofd- en shirtsponsor. Met verschillende uitingen op en rond het veld presenteren club en oprichter de continuering van de hechte sponsorband.

Heritage Kit
De spelers dragen tegen SC Cambuur voor het eerst de Heritage Kit. De laatste twee wedstrijden van dit seizoen speelt het team in een klassiek tenue dat refereert aan de historische band tussen Philips en PSV. Het shirt, met onder andere het PSV-logo dat de club tussen 1917 en 1938 hanteerde, is een verwijzing naar het eerste met Philips op de borst.

PSV speelt tegen SC Cambuur voor het eerst in het laatste Philips-tenue PSV speelt tegen SC Cambuur voor het eerst in het laatste Philips-tenue

Centre circle
Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Friezen ligt er ook een center circle-doek in de vorm van de mouwbadge op het veld. Het doek dat voor de aftrap van de wedstrijd de middencirkel siert bevat de tekst ‘Philips founder of PSV’ en is een groter exemplaar van de badge die vrijdagochtend door Philips gepresenteerd werd. Het staat symbool voor de innige relatie tussen club en oprichter.

Philips shirtjes-parade
Van het eerste thuisshirt uit 1982 tot de Heritage Kit van 2016. De Supportersvereniging PSV heeft alle 58 shirts met Philips als shirtsponsor bijeengebracht. In de rust van het duel met SC Cambuur zijn deze, gedragen door hun eigenaren, te zien in een speciale shirtjes-parade. Op die manier brengt ook de Supportersvereniging een ode aan Philips.

Eén van de shirts die zondag gedragen zal woorden tijdens de parade | © Pics United Eén van de shirts die zondag gedragen zal woorden tijdens de parade | © Pics United

Attentie
Alle supporters die zondagmiddag bij de wedstrijd aanwezig zijn, ontvangen van Philips bovendien een attentie. Wat dat is, houden we nog eventjes geheim. Iedereen krijgt de attentie voorafgaand aan de wedstrijd bij het uitdelen van de Flits.