PSV DOC | Alle ballen op Romário

Artikel
PSV DOC | Alle ballen op Romário

De komst van Romário naar Eindhoven was in een jaar geleden groots nieuws. Voor de makers van PSV TV was het tegelijkertijd dé kans om een documentaire met één van de beste PSV’ers aller tijden te maken. Bekijk de documentaire hier.

In het najaar van 1988 versterkte PSV zich met de Braziliaan Romário de Souza Faria. HIj bleef vijf jaar in Eindhoven en groeide uit tot een fenomeen. Op het veld en daarbuiten. "Ik was soms lastig, maar stond er altijd als ze me nodig hadden," zegt de Romario daar nu over. Zijn oud-ploeggenoten, volgers en vrienden van toen nemen daarom alles op de koop toe.

De camera's van PSV TV draaiden volop toen Romário tijdens de afgelopen carnaval op uitnodiging van hoofdsponsor energiedirect.nl naar Nederland kwam en zijn oude vrienden in Eindhoven en bij PSV weer eens kon begroeten. Behalve Romario zelf komen ook onder meer ook zijn oud-ploeggenoten Stan Valckx, Twan Scheepers en Gerald Vanenburg aan het woord. Over de geniale voetbalkwaliteiten, over zijn fratsen en over zijn sociale kant.

Ook zijn Eindhovense vrienden Gilberto en Domenico , die dag en nacht klaar staan als de Braziliaan zich in Nederlands meldt. En hoe is de carnavalskraker ‘Ja, daar is Romariooo...’ eignelijk ontstaan? Liedjesschrijver en zanger Peter Koelewijn neemt ons mee terug in de tijd.  Een fraai tijdsbeeld van een wereldster bij PSV.

Bekijk ook

TOP 10 GOALS | Alex

Video

PSV TV | Uitzending 29 mei 2020

Video