PSV contracteert linksback Angeliño

Artikel
PSV contracteert linksback Angeliño

PSV heeft de Spanjaard José Ángel Esmoris Tasende, kortweg Angeliño gecontracteerd. De 21-jarige linkervleugelverdediger komt over van Manchester City. Afgelopen seizoen speelde de verdediger op huurbasis voor NAC Breda.

Uitstekend debuutseizoen
Manchester City pikte de in A Coruña geboren Spanjaard in 2012 op bij Deportivo de La Coruña, waar hij op tienjarige leeftijd in de jeugdopleiding instroomde. Twee jaar later zat hij voor het eerst op de bank bij The Citizens. Zijn debuut maakte hij in 2016. Hij verving Gaël Glichy in een met 4-0 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Aston Villa. Tot veel speelminuten in het eerste elftal kwam de back niet, waardoor hij werd verhuurd aan NYCFC, RCD Mallorca en NAC Breda.

Angeliño kende een uitstekend debuutjaar in de Eredivisie. De Spanjaard werd meermaals uitgeroepen tot talent van de maand in de Eredivisie en wist een plek te veroveren in het elftal van het jaar. Bij de ploeg uit Breda maakte de back veel minuten als basisspeler: 35 wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde en zeven keer een assist leverde. De Spanjaard speelde telkens de volledige 90 minuten en werd geen enkele keer gewisseld.

'Onderdeel van een succesvol team'
Angeliño werd eerder vandaag medisch goedgekeurd bij TopSupport, Medisch Partner van PSV. Daarna tekende de trotse linksback in het Philips Stadion een contract voor vijf seizoenen. In een uitgebreid interview met PSV TV vertelde Angeliño blij zijn bij PSV te zijn: "Ik wilde bij een topclub terecht komen, en dat is gelukt. Het is mooi om onderdeel uit te maken van een succesvol team." Bekijk het hele interview hieronder.