PSV contracteert Hidde Jurjus (22)

Artikel
PSV contracteert Hidde Jurjus (22)

PSV heeft zich versterkt met Hidde Jurjus. De 22-jarige talentvolle doelverdediger komt per direct over van De Graafschap en tekende vrijdagmiddag een contract voor vijf jaar bij PSV.

Vliegtuig naar Zwitserland
Jong Oranje-international Jurjus kende vorig seizoen eens sterk debuutseizoen in de Eredivisie bij De Graafschap, de ploeg waarmee hij op de zeventiende plek in de Eredivisie eindigde. In 34 wedstrijden hield hij zijn doel viermaal schoon. Vrijdagochtend doorstond de uit Lichtenvoorde afkomstige keeper de medische keuring bij PSV, waarna hij in de loop van de middag zijn handtekening onder een vijfjarig contract zette. Later vandaag stapt hij samen met Marcel Brands en Toon Gerbrands in het vliegtuig om zich bij de selectie in Zwitserland te voegen.

‘Heel snel gegaan’
“Twee dagen geleden hoorde ik het pas voor het eerst, nu sta ik al hier”, aldus een zichtbaar verheugde Jurjus, die in totaal al 74 officiële duels op zijn naam heeft staan. “Het is, na een fantastische tijd bij De Graafschap een hele mooie stap voor mij. Ik ben daar op mijn achtste begonnen en heb er dertien jaar gespeeld. Nu was er de kans een stap hogerop te maken.”

Hidde Jurjus ondertekende vrijdagmiddag zijn vijfjarig contract | © PSV Media Hidde Jurjus ondertekende vrijdagmiddag zijn vijfjarig contract | © PSV Media

‘Voorschot op de toekomst’
Technisch manager Marcel Brands sprak over het plan dat PSV met de doelman voor heeft. “We hadden Hidde al langer op ons lijstje staan. Door de blessure bij Luuk Koopmans hebben we snel gehandeld. Jeroen en Remko zullen niet eeuwig bij PSV blijven, dus daarmee hebben we vast een voorschot naar de toekomst genomen. Net als Luuk, maar ook met Yanick (van Osch red.) en Mike (van de Meulenhof red.)  hebben we veel talent in huis.” Jurjus zelf heeft veel vertrouwen in het plan van PSV. “Het is voor langere tijd en ik krijg een goede kans om me verder te ontwikkelen. Onder meer door op een hoger niveau te trainen. Daarnaast ga ik hier wonen en kan ik me dus ook op het persoonlijke vlak verder ontwikkelen.”

Bekijk ook