PSV contracteert Gastón Pereiro

Artikel
PSV contracteert Gastón Pereiro

PSV heeft de Uruguayaan Gastón Rodrigo Pereiro López, kortweg Gastón Pereiro, gecontracteerd. De twintigjarige aanvaller annex middenvelder komt over van Club Nacional de Football en ondertekende woensdag een contract voor vijf jaar bij PSV. Gastón Pereiro werd afgelopen maandag al medisch werd gekeurd bij partner TopSupport.

Gastón Rodrigo Pereiro López
Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Gastón Pereiro, geboren op 11 juni 1995, al 39 wedstrijden in de Primera División van Uruguay. In twee seizoenen scoorde de aanvallende middenvelder elf keer in de hoogste divisie van het Zuid-Amerikaanse land. Nacional, zoals de voormalige club van Pereiro kortweg wordt genoemd, is de absolute topclub van Uruguay. Afgelopen seizoen werd de club met Pereiro in de gelederen voor de 45e keer landskampioen. Het is bovendien de club die onder meer Luis Suárez, de steraanvaller van FC Barcelona, en verdediger Diego Godín van Atlético Madrid opleidde.

Jeugdinternational
De nieuwste aanwinst van PSV is tevens jeugdinternational van Uruguay. Deze zomer was de 1,88 meter-lange speler nog actief op het WK onder 20. In Nieuw-Zeeland reikte hij met zijn team tot de achtste finale, waarin de leeftijdsgenoten van Brazilië na strafschoppen te sterk bleken. In de groepswedstrijd tegen de latere wereldkampioen Servië maakte hij het winnende doelpunt. Gemiddeld loopt Gastón Pereiro ongeveer een op twee voor zijn land.

Pereiro blij met PSV       
In een eerste reactie tegenover PSV TV vertelde Gastón Pereiro heel blij te zijn met zijn overstap naar het Philips Stadion. “De Eredivisie is een fantastische competitie voor een jonge speler. Ik krijg bij PSV bovendien de kans om Champions League te spelen”, vertelde de Uruguyaan. “PSV heeft een rijke traditie met Zuid-Amerikaanse spelers. Ik hoop in hun voetsporen te treden.”

Bekijk ook

Top 10 Goals | Phillip Cocu

Video

Partnerfonds Brainportcoalitie

Video