PSV contracteert Engelse belofte Madueke (16)

Artikel
PSV contracteert Engelse belofte Madueke (16)

PSV heeft Engels jeugdinternational Noni Madueke gecontracteerd. De 16-jarige middenvelder, die in eigen land te boek staat als groot talent, tekende in het Philips Stadion een profcontract dat hem tot 2021 aan PSV verbindt. “Het was een lange dag, maar ik ben blij dat ik PSV’er ben.”

Creatief     
Noni Madueke is een creatieve, fysiek sterke linksbenige middenvelder die de afgelopen jaren in de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur speelde. De Engelsman met Nigeriaanse roots werd geboren op 10 maart 2002 en debuteerde als 15-jarige al voor het onder 18-team van Spurs. Het afgelopen seizoen was Madueke aanvoerder van Tottenham Hotspur O16. Bij PSV sluit Madueke na de zomer aan bij de onder 17-selectie.

‘Massive club’   
“Voor mijn gevoel is PSV de club waar ik me het beste kan ontwikkelen”, reageert Madueke op zijn overstap naar Eindhoven. “PSV is een massive club met een geweldige historie. Ik kan niet wachten om stap voor stap naar het eerste elftal toe te groeien.”

Perspectief          
“Wij zijn ontzettend blij met zijn komst naar PSV”, reageert John de Jong, die samen met Toon Gerbrands aanwezig was bij de contractondertekening. “Het is ontzettend mooi dat een speler met zijn achtergrond, Engels jeugdinternational spelend voor een Engelse topclub kiest voor het jeugdtraject van PSV. Dat betekent dat deze jongen perspectief ziet om hier door te breken en dat is dan ook de bedoeling. Wij geloven in hem en wensen hem heel veel succes.”

Perspectief  
“Wij krijgen steeds vaker het signaal dat Engelse talenten openstaan voor een overstap naar Nederland”, vervolgt De Jong. “Zij zien in dat de kans om op jonge leeftijd in het eerste elftal door te breken in Nederland vele mate groter is dan in Engeland. Een trendbreuk met de afgelopen jaren, waarin wij veel Nederlandse jeugdspelers juist naar Engeland zagen vertrekken.”