PSV contracteert Eloy Room

Artikel
PSV contracteert Eloy Room

Eloy Room staat de komende twee seizoenen onder contract bij PSV. De 28-jarige Nijmegenaar komt per direct over van Vitesse, waar voormalig doelman Remko Pasveer van PSV deze zomer naar toe verkaste.

Vitesse
Eloy Room is afkomstig uit de jeugdopleiding van Vitesse, waar hij de afgelopen seizoenen een betrouwbare eerste doelman bleek. Hij debuteerde in 2009 namens Vitesse en speelde tot en met afgelopen seizoen ruim 150 wedstrijden voor de Arnhemse eredivisionist. Kortstondig werd Room uitgeleend aan Go Ahead Eagles, daar keepte hij 22 duels.

International
Room speelde in het verleden interlands voor diverse jeugdelftallen van de KNVB, waaronder Jong Oranje. Tot een debuut in het Nederlands elftal kwam het niet. Wel is Room international van Curaçao Op 6 juni 2015 debuteerde Room in het Curaçaos voetbalelftal in de met 1-0 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen Trinidad en Tobago. Afgelopen zomer won Room de Caribbean Cup door Jamaica in de finale met 2-1 te verslaan. Hij speelde vooralsnog 17 interlands voor het eiland.