PSV contracteert doelman Lars Unnerstall

Artikel
PSV contracteert doelman Lars Unnerstall

PSV heeft de Duitser Lars Unnerstall gecontracteerd. De 27-jarige doelman tekende donderdagmiddag een driejarig contract bij PSV, dat hem transfervrij overneemt van VVV-Venlo. Onderdeel van de overeenkomst is dat PSV Unnerstall voor de duur van een seizoen weer verhuurt aan de eredivisieploeg uit Noord-Limburg.

Verleden in Duitse top      
Lars Unnerstall kende dit seizoen een uitstekend debuutjaar in de Eredivisie. De 27-jarige doelman, die werd opgeleid bij Schalke 04 en in 2011 in de Bundesliga debuteerde, speelde het afgelopen seizoen 32 competitieduels voor VVV-Venlo. Daarin onderscheidde hij zich bijna wekelijks met fraaie reddingen en droeg zo bij aan de voortijdige handhaving van de ploeg die vorig seizoen naar de Eredivisie promoveerde. Voordat Unnerstall in Venlo neerstreek kwam de doelman uit voor Fortuna Düsseldorf, het Zwitserse FC Arau en dus Schalke 04, waarvoor hij in totaal 34 wedstrijden op het hoogste Duitse het doel verdedigde.   

Gevoel
Unnerstall werd eerder vandaag medisch goedgekeurd bij TopSupport, Medisch Partner van PSV. Daarna signeerde hij in het Philips Stadion een meerjarig contract. “Mijn doel is om hier te komen spelen en ook een keer dat gevoel te hebben dat die jongens dit seizoen hebben meegemaak”, zei de Duitser die na een vakantie eerst bij VVV-Venlo aansluit. "Dat hebben we zo afgesproken. En ik verheug me erop om VVV komend seizoen nog een keer te helpen om in de Eredivisie te blijven. Het seizoen daarna mag ik hier komen spelen. Natuurlijk ben ik zeer benieuwd hoe PSV het komend seizoen in Europa presteert."