PSV contracteert Damian van Bruggen (20)

Artikel
PSV contracteert Damian van Bruggen (20)

PSV heeft jeugdinternational Damian van Bruggen vastgelegd, de verdediger komt over van Ajax. De 20-jarige Van Bruggen tekende dinsdagmiddag een contract waarmee hij zich tot de zomer van 2018 aan PSV verbindt, met een optie voor een extra jaar. Van Bruggen start na de zomerstop bij PSV.

Ervaring in de Jupiler League
Damian van Bruggen speelde tot 2011 in de jeugdopleiding van Almere City. Na een oefenstage maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van de Amsterdammers. In de zomer van 2014 volgde zijn officiële debuut in het Betaald Voetbal namens Jong Ajax. De afgelopen twee seizoenen kwam hij 58 keer in actie, waarin hij twee keer scoorde. De in Utrecht geboren Van Bruggen komt al vanaf zijn vijftiende uit voor verschillende Nederlandse jeugdelftallen. In zijn 29 wedstrijden in het Oranje-shirt kwam hij vier keer tot scoren.

‘Plan van PSV spreekt me aan’
Voor de camera van PSV TV gaf Van Bruggen aan ‘ontzettend blij’ te zijn met zijn overstap. Met name het perspectief bij PSV spreekt hem aan. “Ik heb gekozen voor het sportieve. Het plan dat PSV heeft geschetst spreekt me enorm aan. Ik ben aardig onderweg, maar kan op trainingen en in de Jupiler League nog veel leren. Binnen één á anderhalf jaar hoop ik hier in het Philips Stadion te spelen”, aldus de verdediger die omringd door familie en vriendin zijn handtekening onder het contract zette. “Ook zij zijn blij met deze overstap. Dat maakte de keuze voor PSV heel makkelijk.”

Damian van Bruggen krijgt uit handen van Marcel Brands zijn eerste PSV-shirt | © PSV Media Damian van Bruggen krijgt uit handen van Marcel Brands zijn eerste PSV-shirt | © PSV Media

Bekijk ook