PSV breekt contract Cody Gakpo open

Artikel
PSV breekt contract Cody Gakpo open

PSV heeft het contract van aanvaller Cody Gakpo opengebroken en verlengd tot medio 2022. Woensdagmiddag ondertekende de 19-jarige aanvaller in het Philips Stadion zijn nieuwe verbintenis, waarin tevens een optie op een vijfde jaar is opgenomen.

Reuzenstappen        
Met de contractverlenging is voor Gakpo het seizoen op bijzondere wijze begonnen. Vorige week werd de jonge Eindhovenaar door hoofdcoach Mark van Bommel al overgeheveld naar de A-selectie en dat terwijl hij exact een jaar geleden nog deel uitmaakte van de selectie van PSV onder 19. “Het is een ontzettend mooi jaar geweest waarin er veel is gebeurd”, beaamde Gakpo na het onderteken van zijn contract. “Maar er komt nog heel veel meer aan en daar richt ik me op dit moment op.”

Familie  
De aanvaller zette zijn handtekening in het bijzijn van zijn vader, moeder en broertjes. “Zij vinden het nog specialer dan ik. Iedereen is blij voor mij. Ik zelf ook natuurlijk, maar ik ben op dit moment echt bezig met de voorbereiding. Voetballen in dit stadion is waar het allemaal om gaat. Ik wil er een prachtig jaar van maken.”

Vaandelteams     
Cody Mathès Gakpo, zoals zijn volledige naam luidt, voetbalt al sinds de F-jes bij PSV. Hij doorliep alle vaandelteams van de jeugdopleiding en ging vorig seizoen voor het eerst mee op trainingskamp met de A-selectie. Gedurende het afgelopen seizoen stond Gakpo al geregeld op het trainingsveld met de selectie. In de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord maakte hij zijn debuut in de Eredivisie, afgelopen jaar. In de Keuken Kampioen Divisie speelde Gakpo in zijn debuutseizoen twaalf wedstrijden namens Jong PSV, daarin kwam hij tot zeven treffers.