PSV breekt contract Bergwijn open

Artikel
PSV breekt contract Bergwijn open

PSV heeft het contract van Steven Bergwijn opengebroken en verlengd tot de zomer van 2021. Na de ochtendtraining zette de 18-jarige vleugelaanvaller zijn handtekening onder een contract, dat hem de komende vijf jaar aan PSV verbindt. Het vorige contract van Bergwijn liep tot medio 2020.

'Vaste waarde worden voor PSV'
Steven Bergwijn speelt sinds het seizoen 2011-2012 in de jeugdopleiding van PSV. In het voorjaar van 2014 tekende hij zijn eerste profcontract bij de club. Afgelopen jaar, kort na zijn verjaardag, braken PSV en Bergwijn die verbintenis open en verlengde de aanvaller tot 2020 bij PSV. Vanaf vandaag staat Bergwijn, die dit seizoen wil uitgroeien tot basisspeler, tot 2021 onder contract. “Ik wil me blijven ontwikkelen en een vaste waarde worden voor PSV. Dat is het doel voor dit seizoen", sprak hij na het zetten van zijn handtekening.

‘PSV een fantastische club
“Dit is een speciaal moment”, vervolgde Bergwijn bij PSV TV. “PSV is een fantastische club, ik ben heel blij met deze stap. Ik ben blij dat ik hier elke dag mag trainen, blij met de groep en blij met PSV”. De aanvaller debuteerde op 17-jarige leeftijd tijdens het KNVB Bekerduel met Almere City FC in 2014 namens PSV en gaf daarbij direct een assist. Ook kwam Bergwijn al in actie in de Eredivisie en UEFA Champions League. Namens Jong PSV speelde hij afgelopen seizoen 20 duels in de Jupiler League, waarin hij 9 doelpunten maakte.

Brands: ‘Signaal voor jongens uit jeugdopleiding’
Technisch manager Marcel Brands sprak kort voor hij en Bergwijn tekenden vol lof over de ontwikkeling van de aanvaller en noemde dat ook als reden de verbintenis open te breken. “Dit is een signaal dat jongens uit de eigen opleiding bij goede prestaties nieuwe contracten krijgen. Stevie heeft het geweldig gedaan. Hij verdient het.”

Steven Bergwijn en Marcel Brands met Stevie's shirt voor komend seizoen Steven Bergwijn en Marcel Brands met Stevie's shirt voor komend seizoen