PSV boekt simpele zege op Heracles Almelo: 2-0

PSV heeft met een 2-0 zege op Heracles Almelo een nieuw clubrecord neergezet. De overwinning door doelpunten van Memphis en Willems was de 28e dit seizoen. Het oude record stond op 27.

Prachtige vrije trap Memphis
Net als twee weken geleden tegen Excelsior trad PSV ook tegen Heracles Almelo met een gewijzigd elftal aan. Remko Pasveer speelde in plaats van Jeroen Zoet, Jürgen Locadia verving Luciano Narsingh in de basis. Met deze twee spelers aan de start ging PSV vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer, maar de ploeg van Phillip Cocu slaagde er in het eerste half uur niet in om door de verdediging van Heracles te combineren. Memphis was aan de kant van PSV de gevaarlijkste man via drie vrije trappen. Zijn eerste was een makkelijke prooi voor Heracles-keeper Castro, de tweede schoot Memphis van ongeveer 25 meter schitterend raak. Vlak daarna was het op dezelfde manier bijna 2-0, dit keer verwerkte Castro de vrije trap van de aanvaller tot een corner. Vijf minuten voor rust kreeg PSV nog een kans op de 2-0, maar uit een voorzet van Jetro Willems kopte Luuk de Jong over.

© Pics United

Applauswissel Memphis
Vastbesloten om het publiek in de laatste thuiswedstrijd nog één keer goed voetbal voor te schotelen, begon PSV met veel passie en strijd aan de tweede helft. Binnen vijf minuten dacht Memphis zijn tweede te hebben gemaakt uit een lage voorzet van Georginio Wijnaldum maar Memphis werd teruggefloten vanwege buitenspel. Meteen diende de volgende grote kans zich aan via Adam Maher, zijn afstandsschot raakte echter de paal. In de 64e minuut was het dan toch raak. Ook Willems haalde uit van afstand, zijn schot belandde in het doel. In het laatste kwartier kreeg PSV nog genoeg kansen om de score op te voeren. Maher en Willems schoten voorlangs en De Jong kopte twee keer over. Memphis mikte vijf minuten voor tijd wel tussen de palen, maar Castro redde. Daarna kreeg de aanvaller een publiekswissel van Phillip Cocu. Ook Abel Tamata kreeg nog een applauswissel. Hij werd vervangen door Suently Alberto, die zijn debuut maakte voor PSV.

PSV verbreekt clubrecord
De zege op Heracles Almelo betekende de 28e overwinning dit seizoen van PSV. Daarmee verbetert de ploeg van Phillip Cocu het eigen clubrecord. Dat stond namelijk op 27, uit de seizoenen 1985-1986 en 2004-2005. PSV staat dit seizoen nu op 85 punten. Wordt er volgende week ook gewonnen van ADO Den Haag, dan zet PSV ook een puntenrecord neer. Het hoogste aantal punten ooit in één seizoen staat nu op 87, met een overwinning op ADO Den Haag schroeft PSV dat record op naar 88.