PSV boekt recordzege op SC Cambuur: 0-6

PSV heeft bij de hervatting van de Eredivisie geen fout gemaakt. Via een hattrick voor rust van Luuk de Jong en goals van Pröpper en Locadia in de tweede helft boekte PSV een recordzege tegen SC Cambuur: 0-6.

Vroeg rood, De Jong vlijmscherp
De ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu - die Héctor Moreno liet debuteren met een basisplaats was- scherp en gretig en vertaalde dat op het veld. De thuisploeg mocht vijf minuten hopen op een stunt, maar was na een vroege handsbal en rode kaart voor Van de Streek onthoofd. De penalty die daarop volgde, werd koel benut door De Jong: 0-1. Niet gek veel later was het weer raak. Lestienne vond het hoofd van De Jong, die opnieuw niet faalde en rustig de vrije hoek vond: 0-2. PSV kreeg daarna alle ruimte om de score op te voeren. Onder meer via Lestienne, maar de Belg had pech dat zijn inzet de lat vond. Drie minuten voor rust was het wel weer raak. Dit keer was De Jong attent bij een rebound en tikte hij zijn en PSV's derde binnen.

Luuk de Jong stuit hier nog op de doelman, maar zou hem voor rust drie keer passeren | © Pics United Luuk de Jong stuit hier nog op de doelman, maar zou hem voor rust drie keer passeren | © Pics United

Eerste PSV-goal Davy Pröpper
Daarmee was de scherpte er allerminst af bij PSV. Ook in de tweede helft gingen de mannen van Cocu op jacht naar nieuwe treffers. Zo kreeg De Jong na een slim hakje van Lestienne direct na de pauze een goede kans op zijn vierde, maar was het ditmaal niet raak. In de 56e minuut was dat wel weer zo. Davy Pröpper mocht vrij aanleggen en deed dat met zulke precisie dat er 0-4 op het scorebord verscheen. De eerste treffer van de middenvelder in PSV-tenue. Invaller Jürgen Locadia zette daarna uit een vrije trap nog de 0-5 en later ook de 0-6 op het bord. De zes doelpunten betekenen de grootste zege van PSV op SC Cambuur ooit. De ploeg van Cocu loopt bovendien twee punten in op Ajax dat eerder op zaterdagavond gelijkspeelde bij FC Twente (2-2). De Amsterdammers zijn met 13 punten nog altijd koploper in de Eredivisie. PSV volgt met 11 punten.