PSV blijft tweede na winst op Willem II

PSV1

Twee speelronden voor het einde van het seizoen ligt PSV nog altijd op koers voor een plaats in de kwalificatiefase van de UEFA Champions League. Dankzij een overwinning op Willem II houdt de ploeg AZ op een punt.

Rentree Van Ginkel
Ondanks de basisrentree van Marco van Ginkel had PSV aanvankelijk wat moeite om de weg naar het Tilburgse doel te vinden. Het defensief gepositioneerde Willem II (in een 5-3-2 formatie) moest in het eerste kwartier een geblokt schot van Cody Gakpo toestaan en een bijna uitbraak van Donyell Malen te zien verijdelen. Daar slaagde de thuisploeg, die aanvallend volledig onmachtig was, in. Na het eerste kwartier kwam PSV wat meer op stoom: Noni Madueke speelde zichzelf vrij tussen de linies en raakte met een schot van afstand de paal.

Vertessen brengt Malen in stelling
Het was de opmaat naar de 0-1, die Malen in de 27e minuut liet aantekenen. Yorbe Vertessen, in de basis in plaats van de ontbrekende Mario Götze, joeg sterk door en stelde al vallend Malen in staat de 0-1 achter doelman Muric te drukken. Madueke en zeker Malen hadden nog voor rust de score wat comfortabeler kunnen maken, maar slaagden er niet in om de Tilburgse keeper andermaal te passeren.

Controle
De voorsprong was desondanks verdiend. PSV gaf Willem II geen kans en had aan het einde van de eerste helft bijna 80% (!) balbezit. In de tweede helft leverde de ploeg daar een paar procenten van in, maar de controle van PSV bleef groot. Een eigen doelpunt van Köhn al vroeg na de hervatting versterkte die controle alleen maar. Gakpo had er daarna één op één met Muric zelfs 0-3 van kunnen maken, maar laatstgenoemde keerde.

PEC Zwolle en FC Utrecht resteren
Waar de derde treffer uitbleef, gold dat niet voor de drie punten. Door de zege heeft PSV nu 68 punten, terwijl concurrent AZ er 67 heeft. PSV speelt donderdag tegen PEC Zwolle en eindigt het seizoen over een week tegen FC Utrecht. Mocht de ploeg beide wedstrijden winnen, eindigt PSV het seizoen als tweede.