'PSV bleef tot het einde toe voetballen'

'PSV bleef tot het einde toe voetballen'
4 min
PSV1

PSV is altijd onderwerp van gesprek. Zeker na een zege in extremis tegen Omonia Nicosia. In PSV in the Picture lees je externe berichten over spelers, speelsters, de club en de supporters.

Schmidt: We vochten voor de punten
Hoofdcoach Roger Schmidt vertelde in de persruimte in Nicosia dat zijn ploeg niet het beste voetbal speelde, maar de zege zeker verdiende. “De situatie was heel lastig voor deze wedstrijd. We misten veel spelers en voor onze focus was het natuurlijk niet goed dat we apart moesten reizen”, aldus Schmidt. Desalniettemin is het een mooie stap voorwaarts voor PSV, dat er weer een stuk rooskleuriger voorstaat. Schmidt is blij met het voetballende aspect dat hij zag, met name in de slotfase: “We lieten steeds zien dat we wilden winnen. Niet met lange ballen, maar gewoon door te voetballen.”

Malen passeert Ronaldo
Met twee doelpunten was Donyell Malen van onschatbare waarde voor PSV. De 21-jarige was voor het eerst aanvoerder van de ploeg en zei trots te zijn op het feit dat hij op zo’n jonge leeftijd de aanvoerdersband mocht dragen. Malen staat met zijn twee treffers tegen Omonia Nicosia in totaal op elf Europese treffers voor PSV. Daarmee schiet hij het record van Ronaldo uit de boeken, die voor zijn 22ste verjaardag negenmaal trefzeker was voor de club.

Winst PSV goud waard voor Nederlands voetbal
Mede door de overwinning van PSV, is Nederland op de coëfficiëntenlijst dichterbij nummer acht België gekomen, schrijft Voetbal International. Momenteel bezit Nederland nog de negende plek, maar de afstand met nummer tien Oostenrijk groeit. Dat houdt in dat de Eredivisie-kampioen in 2022 vrijwel zeker een direct Champions League-ticket krijgt toegewezen. Ook in ‘de lijst van de toekomst’ deed Nederland deze week goede zaken. De coëfficiëntenlijst gaat vijf jaar mee, wat betekent dat het goede Nederlandse-seizoen in Europa 2016-2017 na dit seizoen wegvalt. Mede door de punten die Nederland deze week gepakt heeft klimt het van plaats elf naar plek 10.

Nominatie Malen
Het geluk voor Malen kan niet op na zijn optreden in Cyprus. De PSV’er staat op de shortlist voor ‘Speler van de Week’ in de Europa League. De UEFA stelt een lijst van vier namen samen. Vrijdag om 15:00 wordt bekendgemaakt of Malen de winnaar is. Op de shortlist is nog een Nederlander terug te vinden: Elvis Manu. Hij maakte een hattrick namens Ludogorets Razgrad tegen LASK, maar dat bleek alsnog niet genoeg voor de winst. Manu verloor met 4-3 van de Oostenrijkers. De twee andere genomineerden zijn Michael Liendl van Wolfsberger AC, dat met 1-4 van Feyenoord won, en El Fardou Ben Nabouhane van Rode Ster Belgrado.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/1321950376501891073


Complimenten voor Ihattaren

Aan het eind van de persconferentie in het GSP-stadion wilde Schmidt nog even wat kwijt over Mohamed Ihattaren: “Mo heeft nu drie wedstrijden in zeven dagen gespeeld. Het was fysiek een zware belasting voor hem. Ik ben erg blij met zijn ontwikkeling, hij is op de goede weg.” Ihattaren speelde tegen Granada CF zijn eerste negentig minuten van dit seizoen. Vervolgens was hij tegen Vitesse en Omonia Nicosia ook het gehele duel van de partij.